El PSPV exigeix tarifes accessibles per a tots en el poliesportiu d'Algemesí

Miércoles, 16 de julio de 2014 | e6d.es
• Els socialistes ja es van oposar en 2012 a la imposició del sistema d'abonaments i a l'augment dels preus

._000201
Tots els ciutadans tenen dret a practicar esport i a portar una vida saludable. Per això, els socialistes d'Algemesí exigeixen a l'Ajuntament que fixe unes tarifes accessibles per a tots en el poliesportiu municipal. Després de dos anys de preus discriminatoris i una caiguda dramàtica en el nombre d'usuaris, el PSPV ha reclamat al Partit Popular que rectifique la seua política d'abonaments i tarifes excessives, que tant han perjudicat als veïns.
Els socialistes ja es van oposar en 2012 a la imposició del sistema d'abonaments i a l'augment dels preus. El temps i les dades oficials de l'Ajuntament han donat la raó als arguments del PSPV d'Algemesí. En 2011, abans de l'encariment, es van vendre 8.935 tiquets del poliesportiu, recaptant-se 24.302 euros. Un any després, el nombre de tiquets va descendir als 6.023, amb un resultat de 21.547 euros. D'ells, la majoria correspon al període en què encara no havien pujat les tarifes, ja que a partir del mes de juliol 2012 amb prou feines es van vendre tiquets. No obstant això, les xifres més pobres són les de 2013, quan solament es
van vendre 3.863 tiquets i es van recaptar 14.651 euros.
Aquestes xifres no deixen lloc a dubtes del gran error comès per l'equip de govern del Partit Popular, ja que no solament ha allunyat als veïns d'Algemesí de l'esport i de les instal·lacions municipals, sinó que s'ha patit una forta caiguda en els ingressos del poliesportiu. “Entenem el poliesportiu com un lloc que ajuda a donar qualitat de vida al ciutadà i millora la seua salut i autoestima. Un lloc en definitiva de tots i per a tots. Com assenyala la Carta Olímpica, la pràctica esportiva és un dret humà. Tota persona deu tenir la possibilitat de practicar esport sense discriminació de cap tipus”, ha assenyalat Marta Trenzano,
portaveu del Grup Socialista a Algemesí.
El PSPV, que ja va advertir en 2012 que es tractava d'una política contrària als interessos dels ciutadans, ha tornat a exigir un canvi a través d'una moció en l'Ajuntament. Així mateix, ha començat una campanya en xarxes socials perquè la pressió ciutadana faça reaccionar als responsables municipals.
Els socialistes d'Algemesí reclamen que les tarifes tornen als nivells de 2011, permetent que el poliesportiu siga, de nou, accessible per a tots. A més, demanen que es retire el sistema d'abonaments, ja que s'ha mostrat ineficient, i ha dividit als usuaris entre abonats i no abonats. “Demanem llevar el sistema d'abonaments, baixar els preus, almenys als de 2011, conservar la diferència de preu per al trinquet, i mantenir una tarifa més baixa fins a les cinc de la vesprada, com es feia abans”, ha reclamat Trenzano.
PSPV d'Algemesí