El programa d'integració de majors d'Almussafes inscriu als seus primers 25 usuaris

Miércoles, 16 de septiembre de 2015 | e6d.es
• El termini d'inscripció per a participar en els tres servicis oferits es va iniciar ahir dimarts i conclourà dimecres que ve dia 23

._000368
Quaranta veïns de la localitat van assistir a la xarrada informativa que la Regidoria de la Tercera Edat va celebrar, durant la vesprada de dilluns passat dia 14, en la Llar del Jubilat. Durant l'acte es va difondre informació exhaustiva del programa d'integració de majors, emmarcat en el Servici de Dinamització de la Tercera Edat, que s'inaugurarà a partir del pròxim dia 1 d'octubre i que oferirà servicis d'atenció primària de psicologia, fisioteràpia i nutrició als majors de 60 anys. El període d'inscripció per a ser part activa d'este pla de dinamització de la tercera edat, sufragat íntegrament per l'ajuntament i que desenrotllaran tres especialistes d'Almussafes, va començar ahir dimarts i es mantindrà fins a dimecres que ve 23. En les dos primeres jornades d'obertura del procés, actiu de 9 a 11 hores en el Departament de Benestar Social, 25 veïns i veïnes s'han registrat en el programa.
L'edil delegada de la Tercera Edat, Paqui Oliver, va ser l'encarregada de presentar el programa d'integració de majors, la programació del qual s'adaptarà a les necessitats concretes dels propis usuaris del mateix, ja que – segons va comentar – “volem que vosaltres sigueu part activa en la creació i disseny de les activitats que s'exerciran en els tres servicis d'atenció primària”. Així mateix, la regidora, que va remarcar la gran aposta de l'ajuntament amb la posada en funcionament d'este projecte, a què va qualificar de “enriquidor i ambiciós”, va presentar públicament les tres professionals que van a dur-ho a terme, amb una periodicitat setmanal, a través de l'empresa GrupoTot, el gerent de la qual, Jorge Roselló, també va assistir a l'acte informatiu.
Raquel Sòria, Diplomada en Fisioteràpia, oferirà el servici dilluns i dimecres, de 10 a 12 hores, en el Centre de Salut. Durant la seua intervenció en la xarrada va remarcar que el seu programa contribuirà a millorar la mobilitat i l'agilitat dels majors d'Almussafes, potenciant consegüentment la seua autonomia i independència. Entre les activitats programades destaquen tallers de pilates i d’higiene postural, d'incontinència urinària i de psicomotricitat harmònica, entre altres. L'especialista en fisioteràpia va puntualitzar, així mateix, que l'esmentat servici municipal de rehabilitació, que brindarà consultes personalitzades, en cap cas podrà reemplaçar als possibles tractaments pautats pels professionals sanitaris.
Per la seua banda, la professional local de la Nutrició, Inma Lladró, va destacar algunes de les xarrades que es duran a terme en este servici, com la que s'impartirà el pròxim dia 30 d'octubre sobre com portar un estil de vida saludable, la ponència de novembre centrada en l'hipertensió i la de desembre, en la que s'abordaran fórmules per a afrontar el Nadal sense engreixar. A més, l'especialista va assegurar que els usuaris del servici nutricional – que s'oferirà els dimecres i divendres, de 10 a 12 hores, en la Llar del Jubilat - disposaran de consultes individualitzades per a la confecció de menús setmanals i el control del pes o per a brindar solucions a les molèsties en l'aparell digestiu.
Finalment, l'especialista en Psicologia, Carmen Fortea, va constatar que l'objectiu d'este programa – que es facilitarà els dilluns i dijous, de 10 a 12 hores, en la Llar del Jubilat - radica a afavorir un envelliment actiu i saludable, a més d'augmentar l'autoestima i el benestar dels participants, a través d'exercicis dinàmics i divertits que milloren les capacitats i habilitats. En concret, en el programa de Psicologia se celebraran tallers de rehabilitació cognitiva, en els que es potenciarà la memòria, l'atenció i concentració i l'autoestima, entre altres aspectes. La psicòloga també dedicarà una hora setmanal a consultes individualitzades.
Els veïns i veïnes de la població, interessats a participar en el projecte que s'inaugurarà oficialment en el mes d'octubre, es poden inscriure fins al dimecres 23, de 9 a 11 hores, en el Departament de Benestar Social.
Ajuntament d'Almussafes