El pressupost municipal de Tous de 2023 fortifica la cobertura social i millora les instal·lacions

Domingo, 8 de enero de 2023 | e6d.es
• Enguany els comptes apleguen fins als 2.143.727 euros

._000049
L'Ajuntament de Tous ja compta amb pressupost per a l'any 2023. El ple municipal el va aprovar gràcies als vots a favor de l'equip de govern capitanejat per Cristóbal García, amb uns comptes que es van fins als 2.143.727 euros. La línia marcada en anteriors comptes públics és respectada enguany, encara que existeixen diferències que permetran per exemple una major inversió en la millora d'instal·lacions públiques, amb un import que es va fins als 114.500 euros. També s'actualitzen els sous dels treballadors municipals i es destinen al voltant de 25.000 euros per a cobrir els nous serveis de recollida de residus, sobretot vinculat amb el nou contenidor de material orgànic, adaptant-se a les exigències de la Unió Europea pel que fa al reciclatge i la protecció del medi ambient. Tous continua sent una localitat amb una salut financera envejable. L'ajuntament no compta amb cap deute, la qual cosa permet continuar millorant els serveis que es presten a la ciutadania, millorar les instal·lacions públiques i oferir importants ajudes a famílies que compren nou habitatge, tenen fills o passen a ser família nombrosa.

En conte a les inversions addicionals, està previst l'adequació de l'escola infantil, amb una inversió de 24.000 euros; el pagament de la coberta del pati del col·legi (60.000 euros); i la finalització de l'obra del tanatori municipal (25.000 euros), per al qual també es comprarà el mobiliari (27.000 euros). L'edil Juan Ramón Báguena va ser, de nou, l'encarregat de defensar el pressupost en el ple municipal i, allí, va explicar: “El nostre ajuntament continua demostrant la seua magnífica salut i això és bo per als veïns i veïnes de Tous, sobre els quals recauen les inversions i els serveis que podem prestar i que converteixen al nostre municipi en un dels millors pel que fa a desenvolupament de l'Estat de Benestar. La càrrega fiscal és mínima a Tous. Es paga el mínim exigit per llei i en conte a bonificacions existeix un 95% sobre les herències i importants beneficis per l'establiment o ús de plaques solars”.

El consistori dirigirà de nou uns 600.000 euros per a una borsa d'ocupació local que dona treball a mig miler de persones durant tot l'any, sent una pla clau en la dinamització de la vida social local. L'ajuntament continua subvencionant la compra de material escolar, compta amb un Programa per a Combatre la Pobresa Energètica i l'Emergència Social i aporta fons a associacions com l'AMPA, la banda de música o els jubilats i pensionistes. L'alcalde, Cristóbal García, va tornar a ratificar el compromís de l'ajuntament per situar a Tous com un poble idoni per a la vida en família. Sense anar més lluny, el municipi continua guanyant població i ja compta amb més de 1.300 habitants. Per part seua, Juan Ramón Báguena va destacar també la vida cultural del municipi, amb una important agenda d'actes que omplin d'activitats la nova biblioteca municipal recentment estrenada, per situar un exemple.
Ajuntament de Tous