El PP de Carlet demana que s’elabore el pla d’actuació municipal contra inundacions el més prompte possible

Miércoles, 18 de noviembre de 2020 | e6d.es
• “Sra. Ortega abandone el victimisme, la inacció i elabore el pla que deuria tenir aprovat, segons llei, des del novembre de 2015"

 

Les últimes pluges registrades a la ciutat de Carlet han tornat a posar de manifest la necessitat urgent d’elaborar i aprovar un Pla d’actuació municipal davant riscos d’inundació. La falta de previsió de l’equip de govern davant la situació d’emergència declarada per pluges de la setmana passada s’ha vist materialitzada en tots els problemes que ha patit la nostra ciutat en el últim episodi de gota freda.
Més concretament, segons la disposició addicional única de la llei 13/10 del 23 de novembre, de la Generalitat, de Protecció Civil y Gestió d’emergències, els ajuntaments amb riscos específics, com és el cas de Carlet amb les inundacions, deurien tenir els seus Plans d’Actuació Municipal aprovats en un termini de 5 anys a contar des de l’entrada en vigor de l’esmentada llei. És a dir, l’Ajuntament de Carlet porta 5 anys de retard en l’elaboració d’este pla tan necessari en episodis de pluja com el que vam patir la setmana passada, incomplint la legislació actual en matèria.
Esta falta del Pla d’Actuació Municipal s’ha fet present en tots els problemes que es van viure el passat dijous a les carreteres i camins del nostre terme, el que va portar a una situació de perill per a molts conductors que es van veure atrapats als seus vehicles. A més a més, molts camins rurals que són creuats per barrancs, no es van col·locar les senyalitzacions necessàries en estes situacions de emergència per fortes pluges. I per altra banda, la falta de neteja d’embornals i del clavegueram va produir problemes en molts carrers i barris de Carlet al dificultar la correcta evacuació de la pluja.
Durant els 5 anys de la Sra. Ortega al capdavant del consistori carletí, no s’ha dut a terme cap construcció d’infraestructures amb la finalitat de minimitzar les inundacions a la nostra ciutat, així com qualsevol actuació o inversió en este sentit. En este línia, és una realitat que l’esquerra municipal, al igual que el govern del Botànic, no està fent res per a minimitzar l’impacte de les inundacions al territori valencià. Més concretament, en 5 anys de govern d’esquerres sols s’ha invertit en infraestructures de canalització de rambles i barrancs una mitja de 4,5 milions d’euros anuals, quan en 20 anys de govern popular es va invertint mes de 23 milions anuals en infraestructures destinades a evitar inundacions.
A tota esta situació de caos viscuda, es suma la inacció manifesta de l’equip de govern en tornar a deixar les infraestructures en bones condicions per al seu ús. Les solsides a molts camins rurals a dia de hui encara no han sigut netejades, i s’han necessitat més de 3 dies per a començar a buidar el pas a nivell que connecta la nostra localitat en Benimodo, quan els passos a nivell de la ciutat veïna de l’Alcúdia ja estaven drenats i es podia circular el dia següent de les pluges.
La portaveu a l’Ajuntament de Carlet del PP, Laura Sáez ha declarat que “és necessari i urgent elaborar el Pla d’Actuació Municipal de carlet davant inundacions, per a evitar situacions de risc com les que vam viure la setmana passada. La inacció i la falta de treball de l’equip format per Compromís i PSOE al front del nostre Ajuntament no pot significar una minva en la seguretat dels nostres veïns en episodis de pluja o de gota freda. Instem a la Sra. Ortega a que complisca la llei i elabora i aprove este Pla d’Actuació el més prompte possible”.
PP Carlet