El polígon Joan Carles I d'Almussafes aconsegueix la classificació d'àrea industrial avançada

Martes, 23 de mayo de 2023 | e6d.es
• Tan sols sis polígons de la Comunitat Valenciana aconsegueixen aquesta màxima categoria
._000086
L'Ajuntament d'Almussafes ha aconseguit la qualificació com a Àrea Industrial Avançada per al polígon industrial empresarial Joan Carles I. L'executiu local, al costat de l'Ens de Gestió i Modernització (EGM) i l'Associació d'Empresaris de Parcs i Polígons d'Almussafes (APPI) han treballat conjuntament i de manera intensa en els últims anys per a sumar i millorar infraestructures, dotacions i serveis que posicionen la zona industrial entre les primeres de la Comunitat Valenciana. La categorització de la Conselleria permetrà l'accés a més ajudes de l'administració autonòmica i avantatges per a les empreses situades al parc, considerat com a zona industrial d'avantguarda.
El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, (DOGV) va publicar, ahir dijous, la resolució de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per la qual s'actualitza la classificació de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana amb un total de 296 bàsiques i sis avançades.
El fet que el polígon industrial Joan Carles I d'Almussafes siga una de les sis primeres àrees industrials, juntament amb Las Atalayas. Ciutat Empresarial d’Alacant, Cotes Baixes d'Alcoi, València Parc Tecnològic, Fuente del Jarro de Paterna i Cotes d'Algemesí, que aconsegueixen la màxima categoria ha omplit de satisfacció a Ajuntament, EGM i APPI.
“Es tracta d'un autèntic premi que valora la nostra implicació amb els empresaris i propietaris del parc industrial Joan Carles I, en coordinació amb la seua Entitat de Gestió i Modernització i de APPI, per a implantar importants millores i inversions quant a dotacions, comunicacions i infraestructures que han posicionat el polígon com un entorn industrial de referència en tota la Comunitat, creador de riquesa i ocupació”, explica l'alcalde, Toni González.
La Llei d'àrees industrials contempla la classificació com avançades aquelles àrees industrials que, a més d'haver constituït una Entitat de Gestió i Modernització o tinguen una entitat de conservació urbanística, compten amb dotacions com a xarxes de telecomunicacions de banda ampla, aparcaments per a camions, zones verdes, servei de transport públic, punts de recàrrega elèctrics, sistemes de gestió de residus o serveis de salut, entre molts altres amb els quals actualment compta el polígon Joan Carles I.
La gerent de APPI, Romina Moya, destaca el “orgull que suposa per a Almussafes haver sigut el primer municipi a constituir, des d'Associació Voluntària, dues entitats de gestió i modernització, la del polígon Joan Carles I l'any 2020 i la del polígon Nord en el 2019, a més d'aconseguir ara la categorització com a àrea industrial avançada del Joan Carles I, un èxit fruit d'una gran faena conjunta”.

Convocatòria Ajudes IVACE 2023
L'Ajuntament d'Almussafes s'ha acollit un any més a la convocatòria d'ajudes de l'IVACE perquè els consistoris puguen invertir en els seus polígons industrials i realitzar obres de millora.
En aquest sentit, l'executiu local ha sol·licitat 888.100 euros per a executar importants actuacions en el polígon Joan Carles I, com la instal·lació de plataforma en el núvol que permeta el control adequat de les instal·lacions de càmeres de vigilància, megafonia i gestió, obres per a completar el carril bici, l'ampliació de la megafonia instal·lada per a emergències, la millora de la senyalització horitzontal i vertical i la creació d'un centre polivalent que compte amb espais per a reunions, serveis d'oficina i sala de formació, entre altres serveis.
Ajuntament d’Almussafes