| Edición diaria núm: | Año: 10 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Viernes, 15 de noviembre de 2013

POBLACIONES » El Perelló » Política

El Perelló i Mareny de Barraquetes responen a Compromís de Sueca

Nota de premsa conjunta dels Ajuntaments de El Perelló i Mareny de Barraquetes


1º COMPROMÍS - Per què COMPROMÍS va votar en contra de la MOCIÓ presentada per PP i PSOE?

Perquè com no els voten ni en El Perelló ni en El Mareny, perquè han de votar favorablement. En canvi a Dénia sí que van votar favorablement i van ser els inventors del 75 %, perquè l'ELM de la Xara i Jesús Pobre eren d'UPV després BLOC COMPROMÍS. Igual que a Alzira amb la seua ELM de La Barraca, finançada amb el 75 %, COMPROMÍS en l'oposició, reivindica millor finançament i més competències, haurà fet COMPROMÍS un estudi de la Barraca i es mereixeran el 95 %?

2º COMPROMÍS - Per què mai hi ha hagut voluntat d'arribar a un acord, si la xifra no era el 75 % no hi havia res a parlar?

El Perelló, Mareny, PSOE i PP, han tingut la voluntat d'arribar a un acord. COMPROMÍS, tan invitat com el primer NO va acudir a cap reunió, excepte en una ocasió van enviar a un assessor, com a demostració de falta de respecte i de la nul•la voluntat. En una altra ocasió on sí que va acudir Joan Baldoví, esta va haver de finalitzar "com el ball de Torrent", en una de les seues ja clàssiques faltes de respecte; en esta ocasió cap a un dels representants de les Entitats Locals Menors, causant-li un atac d'ansietat, acte que fins ara hem silenciat per desig de l’afectat. Per tant, els que NO han tingut mai voluntat de res de res, ha sigut COMPROMÍS.

3º COMPROMÍS - Perquè els ajuntaments hem de garantir la suficiència financera i ni el Senyor Pla ni el Senyor Vázquez van saber dir quines competències assumides per les EATIM’S són deficitàries

Esta pregunta és la major demostració de demagògia que es pot esgrimir.

Per un costat s'han d'atendre servicis, estos es poden oferir al ciutadà en un major o menor grau de qualitat, com bé va dir l'Alcalde de El Perelló: un pot menjar, ben una llonganissa o bé un entrecot, menjar és tot, però la qualitat i quantia és diferent. Per tant què és la suficiència financera?. El Govern en esta nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, està intentant estandarditzar la quantia dels servicis per mitjà d'una fórmula polinómica, cosa que no li està resultant fàcil donada la complexitat i diferència d'entre les peculiaritats que tenen cada municipi: si és d'interior, de costa, etc.

Per un altre costat no sols hi ha servicis, també s'han de fer front a fortes inversions, com és l'enllumenat públic, parcs, voreres, edificis públics, col•lectors, pavimentació de carrers, etc etc. Com es quantifica tot això?. Per tant entenem que el millor, és com qualsevol altre municipi, apanyar-se amb els recursos que un disposa. Per un altre costat Perquè un ha de disposar de lo de altre i més si és un mal gestor, qui si no li agrada com ha quedat la biblioteca, abans d'inaugurar-la, fa altra?. Quin luxe! .

4º COMPROMÍS - Perquè implica un augment de 500.000 euros que ixen de les arques municipals i el poble de Sueca no sap per a què finalitat s'invertiran en les EELLMM.

.- Perquè els ciutadans de les EELLMM tenen exactament els mateixos drets que els de Sueca ciutat

.- Perquè tal quantia es recapta en les EELLMM, o siga són sostenibles.

.- La finalitat d'esta quantia és pública i notòria per mitjà dels seus pressupostos generals, qualsevol suecà-ana, inclús qualsevol fill de veí poden consultar-los. També són fiscalitzats per diferents òrgans supramunicipals, com per exemple la Sindicatura de comptes, això sí, sense posar inconvenients als nostres comptes, al revés que a l'Ajuntament de Sueca, qui en els informes anuals pertinents li'ls advertix, perquè porten uns quants anys que NO presenten comptes. Per què serà?.

.- Segons "vox pópuli", pareix que la ciutadania suecana en general, considera millor gestió municipal en les EELLMM que en l'Ajuntament de Sueca.

5º COMPROMÍS - Perquè considerem que l'oferta que els havia fet l'alcalde en nom de l'equip de govern a excepció del PSOE mentres s'aprovaren els "nous convenis" (175.000 euros més per a El Perelló i 65.000 euros per al Mareny) era generosa i justa, aproximant-se molt al que deien les sentències.

Per la boca mor el peix. COMPROMÍS posa com una entre altres excuses, que ...si la quantificació de servicis, etc..., perquè esta era la bona, generosa i justa, a cas s'havia fet alguna valoració dels servicis? a cas l'interventor açò ho donava per bo, com era el cas del 75 %?, a més no sols ha d'aproximar-se, ni poc ni molt al que diuen les sentències, les sentències cal complir-les al cent per cent... i tot a la desesperada el dia abans del ple. Açò sona a una fira de bestiar, com comprador de bestiar que vol una "rebaixeta".

6º COMPROMÍS - Perquè l'argument de la retirada dels juís no ens val. El Perelló i El Mareny es comprometen a llevar els contenciosos que no tenen sentència, però no diuen res dels de 2004 i 2007.

.- Per què les Sentències han de complir-se i estes són fermes

.- Perquè si durant els 4 anys d'alcalde del senyor Baldoví, i els següents, haguera resolt la polèmica, no hi hauria res a llevar, recordem que en 2007, quan va entrar d'alcalde Baldoví, encara no havien sentències fermes i es va dedicar a firmar un pacte, per a no complir-ho amb El Perelló.

.- Perquè l'oferta de llevar els que no tenen sentència, és molt generosa, recordem i quantifiquem, les quantitats que s'han deixat de transferir a les EELLMM des de 2002, estiguen recorreguts o no ho estiguen.

.- A més no diu COMPROMÍS que 2007 és favorable a l'Ajuntament de Sueca?

7º COMPROMÍS .- Perquè és demagògic i insultant que els senyors del PP i del PSOE argumenten únicament i exclusiva que les sentències costen molts diners al poble. Els diners per a pagar els costos judicials ixen sempre de l'Ajuntament de Sueca.

Perquè que nosaltres sapiem, estem pagant totes les factures, caldrà veure-ho, haver-hi si estem pagant per duplicat. I per descomptat que 2004, que l'Ajuntament de Sueca està condemnat en costes, encara que de moment ho ha desembossat El Perelló, indubtablement ho va a pagar tot.

Per cert, no trobem on està la demagògia i l'insult del PP i del PSOE.

8.- COMPROMIS - Perquè és el PP qui vol carregar-se a nivell estatal les EATIMs i no COMPROMÍS.

Encara que ens dola dir-ho, però fent honor a la veritat, en este cas, PP i COMPROMÍS van agarrats de la mà, el u per l'Avantprojecte que ha fet, (el qual esperem ho esmene) i l'altre (COMPROMÍS) , per que no ha presentat esmena en el punt més nefast per a les EELLMM

9º COMPROMÍS - Perquè esta moció té un tall populista abismal. No té cap sentit que el PP vote Sueca una cosa i que a les Corts Espanyoles el contrari.

.- El senyor Baldoví expulsa del ple de l'Ajuntament de Sueca, al president de noves generacions del PP per portar una camiseta amb una consigna política. Hui el Senyor Baldoví, s'ha convertit i així és conegut, com el "Hombre Camiseta" per les seues ridícules actuacions en les Corts Espanyoles, mostrant flametes polítiques en la seua camiseta.

.- El Senyor Baldoví, en una de les seues ridícules actuacions en les Corts Espanyoles, bitllets en mà, deia "El diners dels valencians que se'n va a Madrid i ja no tornen a València". I els diners de Perelloneros i Marenyeros que se'n va a Sueca i no torna?. Cal predicar amb l'exemple Senyor Baldoví, sinó qui li va a creure.

.- COMPROMÍS a Dénia va ser el paladí en favor de les EELLMM, també COMPROMÍS en Sueca és el terror de les EELLMM.

.- COMPROMÍS a Alzira reivindica per a l'ELM de La Barraca d'Aigües Vives, millor finançament, quan ja tenen el 75 % i més competències. En Sueca volen quantificar els servicis per a donar les molles. per cert els senyors-es de COMPROMÍS han quantificat els servicis de l'Ajuntament de Sueca?.

...seguim parlant del que es diu en un lloc i en l'altre es fa el contrari... COMPROMÍS no té competidor en este assumpte.

10º COMPROMÍS - Perquè considerem que va en contra dels interessos generals dels suecans i suecanes, dels interessos de les persones que viuen en la nostra localitat.

Esta és la Mare del Corder, este és l'objectiu que es perseguix fent electoralisme, pur i dur inhibint-se de les responsabilitats com a governants i intentant fer creure a la ciutadania, que només ells són els defensors de la ciutadania suecana. Els que vivim en El Perelló i Mareny no som suecans i si ho som que siguem de tercera categoria i després resulta que els secessionistes som nosaltres.

COMPROMÍS demostra la seua irresponsabilitat, ja que si no haguérem arribat a una solució, les sentències judicials hagueren acabat per arruïnar les arques municipals, durant uns anys, les conseqüències dels quals derivarien en la ciutadania amb una major pressió fiscal.

I finalment, pregunta a la ciutadania COMPROMÍS:

COMPROMÍS - Què faria si un dels seus fills li demanara 500 euros un dia qualsevol perquè diu que els altres pares sí que els donen eixa xifra als amics? O se'ls donaria sense preguntar per a evitar que s'enfade?

1º Ens repugna el to paternalista d'estos conservadors de COMPROMÍS, no sabem a conte de què.

Això d'Entitat Local MENOR, no significa que els que governem una, no hàgem complit la majoria d'edat, significa que el rang com a Entitat Local, està per davall del Municipi, de la mateixa manera que la Diputació provincial està per davall del Govern Autonòmic i de la mateixa manera que El Govern Autonòmic està per davall de l'Estatal. Tenim capacitat i personalitat jurídica i en cap moment l'Ajuntament és responsable dels nostres actes, a diferència de la jerarquia familiar, no sé si haurà quedat clar. A Andalusia es denominen Entitats Locals Autònomes, a Astúries Parròquies, a Catalunya Juntes Descentralitzades, etc. i els recorde que els que governem estes Entitats som electes en llistes obertes.

2º Nosaltres NO DEMANEM RES, EXIGIM EL QUE ENS CORRESPON PER CONVENI, PER LLEI I PER SENTÈNCIES JUDICIALS! , per a governar nuclis separats, els ciutadans del qual exigixen ser iguals a la resta del municipi, pel dret que els dóna la Llei i la Constitució Espanyola.

Finalitzat el ridícul TEST de COMPROMÍS, els representants de El Perelló i Mareny manifestem, que estem farts de tant insult i tanta demagògia i que deixe COMPROMÍS d'utilitzar-nos com un instrument electoralista, si en El Perelló i en El Mareny, no els voten serà per quelcom, i tal com actuen és de esperar que poc pescaran. En Sueca, on porten governant tres legislatures seguides, els resultats són més que evidents.

Des del Perelló i Mareny volem aclarir el següent:

1r L'aprovació de l'acord en qüestió, està subjecte a tots els pertinents informes i estudis, basats en Sentències, Informe de Diputació, conveni, etc.

2n Ni l'interventor i secretària municipal han posat inconvenient a l'acord. Els inconvenients, que els va haver-hi, prèviament, van ser reparats en les tres esmenes presentades dins del termini i la forma escaient.

3r Que ningú dubte que tant PP i PSOE han demostrat una gran responsabilitat política, al prendre este acord: per finalitzar esta guerra absurda entre suecans, els costos judicials de la qual suposen una rèmora important de què no disfruta la ciutadania i més en els temps que correm; donades les sentències judicials, com ja s'ha exposat, Sueca estava adquirint un deute descomunal amb les EELLMM que prompte o tard hauria de pagar, situant Sueca en un autèntic COMPROMÍS.

4º Justament estos dies ha tingut per finalitzat el peritatge de 2007, la vista de la qual, se celebrarà el 3 de Desembre. El resultat podem desvelar-lo, però creguem que el grup COMPROMÍS, d'haver arribat este un poc abans, no haguera sigut tan lleuger en les seues intervencions.

5t Finalment, volem agrair el gest de l'Alcalde Salvador Campillo, qui amb la seua abstenció, va demostrar tindre sentit comú, ja que entenem que votar favorablement, li haguera portat conseqüències negatives amb COMPROMÍS.
Ajuntaments de El Perelló i Mareny de Barraquetes
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.