El nou Complex de Valoritzaciˇ de Residus Urbans de Guadassuar estarÓ operatiu aquest any

MiÚrcoles, 21 de enero de 2015 | e6d.es
• SuposarÓ una important millora en el tractament dels residus que gestiona el Consorci Ribera i Valldigna

._000278
La nova instal·lació de tractament i compostatge, així com la nova planta de residus voluminosos de Guadassuar, estaran en funcionament abans que acabe enguany, segons les previsions del Consorci Ribera Valldigna.
Així mateix, l'Ajuntament de Guadassuar ha concedit recentment la llicència d'obres a Reciclats Ribera Xúquer SL, per a la construcció de la planta de tractament de residus voluminosos, un projecte que ja compta amb les autoritzacions i els informes ambientals favorables de la Consellería d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient. Les obres de remodelació comencen aquest mes i el termini previst de finalització és de cinc mesos tenint en compte, a més, que també s'executarà la construcció de la nova instal·lació, destinada al tractament de les fraccions orgàniques de residus domèstics. Amb caràcter previ a l'inici de l'activitat, haurà d'obtenir-se la corresponent llicència per a les instal·lacions fixes necessàries i garantir les càrregues previstes en el plantejament respecte a la millora d'accessos.
El president del Consorci Ribera i Valldigna, i alcalde de Guadassuar, José Ribera, ha destacat la importància d'aquestes noves instal·lacions que la seua engegada coincideix amb el terme del contracte amb la Diputació de València per a ser gestionades per l'empresa Reciclats Ribera del Xúquer per un període de 25 anys.
José Ribera ha posat de manifest que aquest projecte va a significar una important millora en tot el procés i tractament dels residus dels 52 municipis que integren el Consorci Ribera i Valldigna. Així mateix, ha advertit que la taxa pel tractament de residus “no va a registrar cap augment per als usuaris, pugues, fins i tot, que es rebaixe el rebut posat que anem a estalviar en reduir els costos de transport dels residus i açò significarà una millora econòmica durant els pròxims 25 anys. Així que, i segons indiquen els informes tècnics, les obres que anem a realitzar no van a afectar en la taxa”.
Consorci Ribera i Valldigna