El Mim de Sueca rep el Premi a la Millor Contribució Teatral dels Premis Turia

Lunes, 6 de julio de 2015 | e6d.es
• La 26a edició de la Mostra Internacional tindrŕ lloc del 16 al 20 de setembre sota el lema ‘Tendčncies. Present, passat i futur’

La Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) ha sigut reconeguda amb el Premi a la Millor Contribució Teatral dels Premis Turia, que van tindre lloc anit en l’Auditori de la Casa de Cultura de Burjassot en una gala que aconseguí ser l’epicentre de la cultura valenciana reunint grans noms del cinema, el teatre, la gastronomia i la cultura i societat civil valenciana.
La veterana cartellera, que en 2015 compleix 51 anys, ha convocat la XXIV edició d’aquests guardons que, simbolitzats amb El Falcó Maltés han volgut reconèixer el més destacat de la cultura, el cinema, la política i les Arts en majúscules. Així, el festival de Sueca ha sigut distingit per la seua trajectòria que, de manera ininterrompuda, se celebra a la capital de la Ribera Baixa des de fa un quart de segle.
La vetllada, que va tindre lloc a partir de les 21:00h, va comptar, com de costum, amb un espectacle, en aquest cas de l’humorista d’Alcoi Xavi Castillo així com amb l’actuació de Sole Giménez guardonada amb el Premi a la Millor Contribució Musical.
Però aquest no és el primer guardó per al Mim de Sueca ja que en 2009 el festival fou distingit amb el Premi La Cartelera del Levante-EMV al Millor Projecte d’Arts escèniques i fa gairebé 3 mesos que la mostra va rebre el prestigiat Premi TABLAS de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana (FTACV) en la modalitat d’entitat o projecte, essent la primera vegada en la història d’aquests premis en què se li concedeix aquesta distinció a un festival professional. El lliurament es va fer el 28 de març, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Teatre, que fou el dia anterior, en el Teatre Principal de Requena.
 
‘Tendències. Present, passat i futur’
El guardó va ser recollit per Abel Guarinos, fundador i director del MIM en les seues 25 primeres edicions, de 1990 a 2014 -l’actual director, Joan Santacreu, no va poder assistir a l’acte per trobar-se fora del país- acompanyat per José Luís Moreno, Director en funcions de CulturArts i Raquel Tamarit, Alcaldessa de Sueca. Enguany, el festival de MIM se celebrarà del 16 al 20 de setembre i complirà 26 edicions amb el lema «Tendències. Present, passat i futur.», un giny a la trajectòria del festival que ha aconseguit ser un referent del teatre gestual a nivell nacional i internacional al mateix temps que ha servit per acostar el teatre a la gent del carrer.
Mostra Internacional de MIM