El MIM acomiada demŕ la seua 30 edició amb l'estrena absoluta de Bola de L'Horta Teatre i l'humor irreverent de Yllana

Sábado, 21 de septiembre de 2019 | e6d.es
• Tres dčcades ininterrompudes amb el millor teatre gestual de l'escena local, nacional i internacional
._000709
Després de quatre intenses jornades repletes de gestos escènics, la Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) conclou demà la celebració de la seua 30 aniversari amb l'estrena absoluta de Bola, dels valencians L'Horta Teatre, i l'exhibició de l'últim treball de Yllana, Gag Movie.
L’Horta Teatre es una és una de les formacions teatrals més veteranes de la nostra comunitat. Al llarg de quatre dècades ha produït més de 40 espectacles destinats al públic infantil i adult, reconeguts amb diversos premis. Bola, l'estrena absoluta de la qual acull demà diumenge el MIM en el Casal Jove, és una proposta per a la primera infància (0-3 anys) que pren com a punt de partida i inspiració els jocs de construcció que tan bé coneix el públic xicotet. Forma, color i llum són les principals ferramentes d'aquesta creació que tracta de la geometria de l'espai, de la forma de les coses que ens envolten. Pau i Gloria viuen en un món de línies rectes on el color és només primari. De sobte els sorprén l'aparició de Bola. Junts descobriran la diferència i davant ells apareixeran infinites possibilitats de joc.

Trobada del seté art amb el teatre
La creativitat i l'enginy d’Yllana tornen al MIM amb la seua última producció, Gag Movie. Una frenètica història de quatre personatges atrapats en el temps i en els confines estrets d'un sol fotograma. Una singular troupe de cineastes irromprà en l'escenari del Bernat i Baldoví per a emprendre un divertidíssim viatge amb els espectadors per alguns dels moments més iconogràfics del seté art. Amb humor i enginy, no solament mostraran en directe al públic com és el cinema, sinó com es fa, com es viu i, sobretot, com es gaudeix. En Gag Movie, el seté art es troba amb el teatre per a formar junts el huité art, o potser el nové, o el dècim… qui sap. Però siga com siga el número, és un art divertit i vertiginós que passarà per davant dels nostres ulls a més de 300 fotogrames per segon.
La Mostra Internacional de Mim a Sueca està patrocinada per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sueca, la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Fundació Bancaixa i ha comptat  en aquesta 30 edició amb la col·laboració d'À Punt com a mitjà oficial del festival.
Mostra Internacional de Mim
._000604
._000620 

._000644