El Marc Granell d'Almussafes rep una subvenció de 2.592 euros de la Diputació de Valčncia

Domingo, 24 de septiembre de 2017 | e6d.es
• Es tracta de la primera vegada que aquest certamen literari rep ajudes externes a l'Ajuntament de la localitat

._000407

._000499
La Diputació de València acaba de concedir una subvenció de 2.592 euros a l'Ajuntament d'Almussafes per a l'organització del Certamen de Poesia Marc Granell. Es tracta de la primera vegada que el consistori municipal compta amb una contribució d'aquestes característiques per al sufragi dels costos que suposa portar avant aquests premis, plenament consolidats en el panorama poètic del nostre país. Al costat de la de la localitat, han sigut també acceptades les sol•licituds d'altres 17 certàmens, entre elles dos comarcals.
La pròxima edició del Certamen de Poesia Marc Granell, organitzat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Almussafes, comptarà per primera vegada des de la seua aparició fa 21 anys amb una subvenció externa al consistori municipal. La Diputació de València, a través del Servei d'Assistència i Recursos Culturals (SARC) de la seua Àrea de Cultura, ha concedit una ajuda xifrada en 2.592 euros per a fomentar el desenvolupament d'aquest certamen literari que premia els millors treballs poètics presentats al concurs, tant en valencià com en castellà.
“Sens dubte aquesta notícia suposa un impuls molt important per als Marc Granell perquè, d'una banda, confirma el suport de les institucions a la nostra iniciativa i, per un altre, ens anima a seguir posant tot el nostre esforç a organitzar un certamen de primer nivell i amb una qualitat a l'altura dels premis més prestigiosos de la Comunitat Valenciana”, explica la regidora de Cultura, Teresa Iborra.
De les 24 sol•licituds presentades, al costat de la quantia concedida a Almussafes, la institució també ha decidit atorgar ajudes per a aquest tipus d'esdeveniments a altres 17 propostes, dues d'elles procedents de mancomunitats, establint les quanties entre els 1.375 i els 4.202 euros, sumant una partida total de 48.443 euros. El diputat de Cultura, Xavier Rius, recorda que “la quantitat subvencionada està condicionada al compliment d'una sèrie de criteris objectius de concessió arreplegats en les bases de la convocatòria, els quals han sigut examinats per una comissió de valoració integrada per tècnics de l'Àrea de Cultura”.
El Certamen Marc Granell de Poesia, que el passat mes d'abril va lliurar els premis corresponents a la seua vigèsim-primera edició, en la qual van ser gaurdonats Fran García en modalitat de castellà amb “Mare Nostrum” i Francesc Pastor en la modalitat de valencià amb “Lletres de viatge”, es troba plenament consolidat. Impulsat en col•laboració amb el Grup Poètic Argila de l’Aire i amb un premi en metàl•lic que en 2017 ha sigut de 1.200 euros per categoria, els guanyadors tenen l'oportunitat de veure publicats els seus poemaris dins de la col•lecció Razef d’Edicions 96.
Ajuntament d'Almussafes