El I Concurs solidari de relats per a escolars de Sueca “Conta un conte i salva vides” entrega els seus premis

Martes, 20 de enero de 2015 | e6d.es
• La Protectora d’Animals (Proansu) convoca este concurs amb l’objectiu de conscienciar als més menuts sobre el respecte i atenció als animals

Divendres passat va tindre lloc, en el saló de plens de l’Ajuntament, el lliurament de premis del I Concurs Escolar Solidari Proansu “Conta un conte i salva vides”, organitzat per la Protectora d’Animals de Sueca (Proansu), amb el patrocini i la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient. “La iniciativa té per objectiu involucrar més en la importància de l’atenció i protecció dels animals als més xicotets de la casa, així com donar a conéixer el treball que realitzem en la Protectora. Per a això, vam idear este concurs de relats, per a potenciar el valor de la solidaritat i el respecte entre els xiquets i xiquetes, que són el futur”, ha explicat Sonia Rubio, presidenta de Proansu. “La idea de publicar un llibre amb contes escrits pels escolars em va paréixer molt interessant, especialment perquè l’objectiu és educar-los en l’amor i respecte als animals. Per esta raó, van comptar amb tot el suport de la meua Regidoria. Per a mi és un plaer col·laborar amb esta Associació que realitza un treball tan important. Este llibre solidari es vendrà a un preu econòmic i tots els diners que es recapten es destinaran a Proansu, perquè continuen amb la tasca que duen a terme diàriament en favor dels animals”, ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Manoli Egea.
Amb este Concurs, al qual estaven convidats a participar els alumnes de 5 a 15 anys de tots els col·legis de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, es busca “fomentar en els xiquets i xiquetes la solidaritat, l’amor i el respecte al medi ambient i als animals, valors que en el futur repercutiran en el respecte a les persones i en la no-violència. Al mateix temps, s’estimula la imaginació i l’hàbit de la lectura”, han assenyalat des de l’organització. Els alumnes de tercer d’Infantil, primer i segon de Primària, han participat elaborant un dibuix per a la portada del llibre. Per la seua banda, s’han establit altres dos categories (de tercer a sisé de Primària, i de primer a quart de l’ESO), en les quals els alumnes han participat escrivint un relat sobre la problemàtica de l’abandó d’animals, dels excrements en la ciutat i els riscos per a la salut dels animals i les persones, i sobre l’amor als animals i la convivència amb els humans.
El divendres es van lliurar els premis de les diferents categories. Pascual Cuevas Ferri, de 3r d’Infantil d’Escoles Jardí, va obtindre el primer premi amb el seu dibuix que il·lustrarà la portada del llibre. Per la seua banda, el primer premi en la categoria de 6 a 11 anys ha sigut per al relat “La família de Rex”, de Sergi Signes Sánchez, de 5t de Primària del col·legi del Perelló; i el segon premi ha sigut per a “La xicoteta Cristall”, de Mario Alemany Vega, de 6t de Primària del col·legi Cervantes. En la categoria de 12 a 15 anys, el relat guanyador del primer premi va ser “Als peülles de l'altre”, de Rocío Rico Ruiz, de quart d’ESO del col·legi Fàtima; i el segon premi va ser per a “Un amor incondicional”, d’Almudena Córdoba Viñó, de 3r d’ESO d’Escoles Jardí.     
Pròximament es publicarà un llibre recopilatori amb els contes premiats i tots els finalistes. Els diners que es recapten amb la seua venda, anirà destinat a la labor que es realitza des de Proansu.
Ajuntament de Sueca