'El Gremi d'Artistes Fallers necessita actualitzar-se i modernitzar-se o no sobreviurem a la crisi del COVID-19'

Jueves, 17 de diciembre de 2020 | e6d.es
• Entrevista a l'artista faller Paco Belmar, de Carcaixent, que presenta candidatura amb els seus companys a les eleccions per a Mestre Major

._000785
El Gremi d'Artistes Fallers ha convocat eleccions per a Mestre Major, que se celebraran el 8 de gener (cinc mesos abans del previst), després que l'assemblea general de l'entitat confirmara la finalització de la legislatura, propiciant l'avançament electoral.
L'artista faller Paco Belmar de Carcaixent formarà part d'una llista que s'ha creat amb la intenció de donar un nou i vigorós impuls al gremi que necessita actualitzar-se i modernitzar-se.
Les persones que formen la candidatura són Vicente Julián García ( Candidat a Mestre Major), Paco Belmar (portaveu 1), Xavi Bonilla, Sergio Carrero ( portaveu 2), Cristian G. Carrasco, Álvaro Guija, José Antonio Marco, Javier Rico i Francisco Tarazona.
"Pensem que actualment es tracta d'un organisme que viu d'esquena a la realitat del gremi, no recolza els interessos de tots els agremiats, les poquetes ajudes que s'han donat, en la seua majoria, són per als agremiats de la capital, en quant la immensa majoria tenen els seus tallers fora del Cap i Casal, repartits per tots els pobles de la Comunitat", lamenta Belmar.
Des d'esta nova llista, que pretén ser integradora treballaran en les vessants de formació e infraestructura, "no s'utilitzen les instal•lacions gremials, que costen molt de mantindre, cal més formació, divulgació i promoció", apunta l'artista faller.
"Les noves tecnologies no han arribat encara al gremi, la pàgina està web obsoleta, inactiva i no complix cap funció en favor dels agremiats, no s'aprofiten les eines actuals per a modernitzar el gremi. L'artista faller no se sent part d'un col•lectiu, malauradament el gremi sols es preocupa del gremi com a institució", indiquen els components d'esta nova candidatura que ja treballa per solucionar tots els problemes que impedixen el creixement i l'evolució de futur del Gremi d'Artistes Fallers de la Comunitat Valenciana.
E6D

 

 
 

._000740

._000779