El Govern permet demÓ l'eixida dels menuts fins als 14 anys, per˛ la ˙ltima decisiˇ estÓ en mans dels pares

Sßbado, 25 de abril de 2020 | e6d.es
• Condicions de les eixides dels xiquets i xiquetes durant el confinament

._000739
Els xiquets menors de 14 anys podran eixir al carrer per a passejar i amb els seus propis joguets, acompanyats d'un dels adults que convisca amb ells, a partir d'aquest mateix diumenge, 26 d'abril. La mesura per al desconfinament gradual estableix que la duració màxima d'aquestes eixides serà d'una hora i una sola vegada al dia. L'horari en què es podrà gaudir dels passejos és de 9.00 a 21.00, en l'entorn pròxim a l'habitatge i fins a una distància màxima d'un quilòmetre d'aquesta.
Des del 26 d'abril, es permetrà l'eixida d'un adult responsable amb fins a tres xiquets que convisquen amb aquest, sempre respectant les mesures de distanciament social aconsellades per l'autoritat sanitària, prinicipalment amb altres xiquets i adults que no convisquen amb ells, però l'ús de les màscares no serà obligatori, sinó només recomanable si van a llocs concorreguts. Els adults podran traure a passejar també als bebés amb carret. Respectant aquestes mesures de distanciament, els menors podran córrer, saltar i fer exercici, i podran fer ús de joguets (pilotes, patins,monopatins o similars).
Els xicotets no podran fer ús, en cap cas, de les zones de joc infantil, parcs o altres instal·lacions que puguen facilitar el contagi, com les zones comunes dels edificis. En el cas de les zones rurals, els xicotets sí que podran gaudir del camp o del bosc. Seguint les mesures de seguretat, els menors que presenten símptomes compatibles amb el cCOVID-19, tinguen febre o es troben en quarantena no podran eixir. Els i les majors de 14 anys podran eixir per a les activitats ja autoritzades.
E6D