El Govern de Cullera manipula les xifres d'ocupació turística

Viernes, 12 de septiembre de 2014 | e6d.es
• Al juny i juliol, el grau d'ocupació d'allotjaments va ser 9 punts inferior a la mitjana nacional, segons les dades oficials de l'INE

._000299
L'equip de govern de Cullera ha tornat a manipular les dades macroeconòmiques oficials per a tractar d'ocultar la seua nefasta gestió al capdavant de l'ajuntament i la ineficàcia de les seues polítiques. En esta ocasió ho ha fet amb el turisme, concretament en el referit a les xifres d'ocupació en allotjaments turístics durant el present estiu. En una recent entrevista en el periòdic Levante-EMV, el regidor de Turisme, Manuel López, afirmava sobre el resultat de la campanya estival que “hem millorat dades pel que fa el 2013; si ho estratifiquem en el tema de l'allotjament les dades són millors. En les dades més oficials de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) millorem els nivells mitjans d'ocupació tant a nivell autonòmic com a nacional, la qual cosa per a mi és un orgull”. Durant agost, López ha fet afirmacions similars en altres mitjans informatius. Però la veritat és que la realitat oficial de l'INE és ben diferent de la que descriu López. Segons les dades publicades referents als mesos de juny i juliol, el grau d'ocupació mitjana de places a Cullera va ser del 34,95%, (28,07% al juny i 41,83% al juliol), mentre que a Espanya la mitjana d'eixos dos mateixos mesos va ser del 44% (38,24% al juny i 49,79% al juliol), és a dir, pràcticament 9 punts menys a la nostra ciutat.
En comparació de la mitjana autonòmica del mateix període (38,15%), l'ocupació va ser fins i tot un 3,2% inferior a Cullera. Si es confronta amb l'ocupació mitjana de la província de València —on es troben els competidors directes, com Gandia— (46,2%) la diferència va ser encara major, d'11,2 punts menys. Les dades d'agost encara no han sigut publicades per l'INE.
Si a més es compara enguany amb l'anterior, l'ocupació mitjana de totes les places de Cullera solament va ser unes desenes superior i l'ocupació d'apartaments va registrar 2,48 punts menys. L'estada mitjana en 2014 també va baixar en un dia menys al juliol: 10,24 de mitjana l'any passat enfront de 9,24 este mateix.

Política turística ineficaç
Després de destapar esta nova ridícula mentida de l'equip de govern que presidix Ernesto Sanjuán, el líder socialista i portaveu municipal, Jordi Mayor, ha exigit a l'edil de Turisme que rectifique públicament i explique d'on es va traure que la mitjana local era millor que l'autonòmica i la nacional, una afirmació que va realitzar sense aportar xifra demostrativa alguna. Per a Mayor, López “ha demostrat al llarg dels set anys que porta com a edil de Turisme la seua incapacitat per a dirigir i fer funcionar com cal el turisme de Cullera, que el seu objectiu no hauria de ser un altre que convertir-se en el referent de l'oci de la Comunitat Valenciana”. “En lloc d'intentar fer les coses millor i demanar ajuda als quals saben, es dedica a mentir i manipular les xifres, i açò un dirigent seriós d'una ciutat seriosa com la nostra no ho fa”, ha afegit Mayor.
“Este estiu hem tingut dos festivals, que nosaltres donem suport i ja proposàvem fa anys, però açò no significa que el model turístic haja canviat. Les xifres oficials demostren que lamentablement el sector turístic de Cullera no acaba de despegar perquè no existix un full de ruta, es va sense rumb des de l'ajuntament, i açò ens entristix profundament”, ha reconegut Mayor.

Cap al canvi
“Cullera necessita un canvi profund en tota la seua política turística, una modernització, una nova mentalitat, noves idees, més promoció nacional i internacional i gestors capaços de convertir el turisme en el motor econòmic que necessitem”, ha expressat el líder socialista.
“L'única bona notícia per al turisme de Cullera és que este és l'últim estiu que Sanjuán i López estaran al capdavant, perquè després de les eleccions de maig de 2015 els ciutadans no van a consentir que este govern inepte seguisca desgovernant el consistori. El seu temps ha passat i és hora d'un futur millor per a tots, d'un nou govern preparat i amb idees per a rescatar Cullera i posar-la en el lloc que es mereix”, ha conclòs Mayor.

Antecedents
No és la primera vegada que l'equip de govern de Cullera del Partit Popular manipula les xifres econòmiques. Primer ho va fer amb el gegantesc deute que ells han generat, ocultant-la durant anys. Després ho va fer amb les de l'atur, mitjançant una ridícula manipulació en la qual l'executiu municipal, en una vergonyant demostració del seu profund desconeixement dels conceptes més bàsics d'economia, va englobar com a població activa a jubilats o xiquets, quan estos no poden ser quantificats com a tals, per a fer creure que la taxa de desocupació era inferior a la real.
PSPV-PSOE Cullera