El Fons Estratègic Municipal de Prevenció d'Incendis i Gestió Forestal aconsegueix l'acceptació del 94% dels ajuntaments valencians

Domingo, 19 de marzo de 2023 | e6d.es
• 436 municipis han acceptat l'ajuda per a l'execució durant aquest 2023 d'obres i inversions de prevenció d'incendis forestals contemplades en els seus plans

._000690
Resposta massiva dels ajuntaments beneficiaris de les ajudes del Fons Estratègic Municipal de Prevenció d'Incendis i Gestió Forestal impulsat per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. El 94% dels municipis de la Comunitat Valenciana que podien ser beneficiaris d'aquesta ajuda directa han presentat l'acceptació d'aquesta.

Així doncs, seran 436 ajuntaments valencians els que comptaran amb aquesta injecció directa, dotada en conjunt amb 10 milions d'euros, per a executar obres i inversions de prevenció d'incendis forestals contemplades en els seus plans locals.

Un fons que “ens permet reforçar i ajudar els ajuntaments valencians a executar accions i actuacions contemplades en la planificació local de prevenció d'incendis, amb la finalitat d'afavorir el manteniment de les nostres muntanyes i protegir els nostres boscos”, segons ha afirmat la consellera Isaura Navarro.

La consellera ha qualificat aquest bon acolliment per part dels municipis com a “reeixida” per “les bones polítiques que impulsem des del Consell en matèria de prevenció d'incendis i de conservació i salvaguarda del nostre medi ambient”.

La resolució provisional de 24 de febrer de 2023 de concessió directa estimava la quantitat econòmica assignada a cadascun dels 464 Ajuntaments que podien ser beneficiaris del fons estratègic municipal de prevenció d'incendis i gestió forestal. El següent pas serà suprimir del llistat als 28 municipis que no accedeixen a la subvenció, per a reassignar l'import als municipis que sí han acceptat la mateixa.

Durant les pròximes setmanes, la direcció general de Prevenció d'Incendis Forestals, encapçalada per Diego Marín, i les seccions de prevenció d'incendis forestals en les 3 províncies treballaran de manera intensa per a validar les actuacions a realitzar amb aquesta ajuda i publicar la resolució definitiva del Fons Estratègic Municipal de Prevenció d'Incendis Forestals amb l'import que els corresponga als 436 municipis que han acceptat la subvenció en termini.

Està previst que durant el mes d'abril es puga publicar aquesta resolució definitiva en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. A continuació es tramitarà el pagament del 50% de l'import de subvenció en concepte de bestreta.

El Fons Estratègic Municipal de Prevenció d'Incendis i Gestió Forestal és una eina nova i necessària, recentment inclosa en la Llei 3/1993 Forestal de la Comunitat Valenciana i que, després d'aquesta positiva resposta municipal, es consolidarà en el temps i suposarà un impuls en la prevenció d'incendis forestals i la gestió forestal en la Comunitat Valenciana.
Generalitat Valenciana