El Descens del Xúquer reuneix 200 piragüistes aquest cap de setmana

Jueves, 23 de septiembre de 2021 | e6d.es
• La històrica “Davallada del Xúquer” torna per a convertir-se en un esdeveniment de referència a nivell esportiu i turístic

._000816
El Consorci de la Ribera recupera aquest 2021 la històrica “Davallada del Xúquer”, competició de rem nascuda en 1961 i que, amb més de 40 edicions celebrades, va ser un dels esdeveniments esportius més importants d'Espanya en la seua categoria. La prova, que rebrà a partir d'ara el nom de Descens del Xúquer i se celebrarà de forma anual, reuneix aquest cap de setmana a prop de dos-cents piragüistes en les seues modalitats competitiva i popular.
La presentació oficial de la prova s'ha celebrat aquest matí en l'Ajuntament d’Algemesí, amb la presència del president del Consorci de la Ribera, Òscar Navarro Torres; l'alcaldessa d'Algemesí, Marta Trenzano, el regidor d'Esports de l'Ajuntament d'Algemesí, Rafa Lluch; el Cap de Servei d'Esport d'Èlit i Formació Esportiva de la Generalitat Valenciana, José Ricardo Vila i el comissari d'Aigües de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Marc García Manzana.

Piragüistes de tota Espanya
La modalitat competitiva de la prova, que comptarà amb tres etapes, reunirà 81 palistes de les modalitats K1 i K2 procedents de Múrcia, Sevilla i les localitats valencianes de Silla, Cullera, Antella, Sueca i Algemesí, aquestes dues últimes amfitriones de la cita juntament amb Alzira.

Tres etapes competitives i un descens popular
La competició comptarà amb tres etapes i un total de 38 km seguint el curs del riu Xúquer al llarg de les jornades del dissabte i el diumenge. Les primeres dues etapes se celebraran el dissabte 25 de setembre i consistiran en un recorregut ascendent de 12 km amb eixida i arribada a Sueca passant per Riola i Polinyà de Xúquer al matí, i un recorregut d'11 km en sentit ascendent-descendent amb eixida a Sueca i arribada a Algemesí a la vesprada.
La localitat d'Algemesí albergarà el diumenge la tercera i última etapa, de 15 km en sentit descendent passant per Polinyà del Xúquer i Albalat de la Ribera, i amb arribada a Algemesí.
Per als piragüistes aficionats i amants d'aquest esport que desitgen viure una experiència única descobrint alguns dels paisatges més representatius de la zona, se celebrarà una prova popular de 5 km amb recorregut descendent que començarà a Alzira i finalitzarà a Algemesí. Fins al moment i mancant tancar inscripcions, el descens popular compta ja amb més de 70 inscrits.

Turisme, sostenibilitat i oci
Tal com han assenyalat en la presentació, la prova pretén posar en valor el riu Xúquer com a lloc d’oci i pràctica esportiva, sense perdre de vista la sostenibilitat. Al mateix temps, destaca aquest element natural que travessa la comarca com a eix vertebrador i pol d'atracció turística, ja que en ell conflueixen esport, oci, agricultura i gastronomia.
El Consorci de la Ribera organitza el Descens del Xúquer, juntament amb la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana i els clubs Scooter Club d'Algemesí, Club de Piragüisme Sueca, Penya Piragüista Antella i Ajuntament d'Alzira.
L'organització compta amb la col·laboració econòmica de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport de la Generalitat Valenciana, que ha reconegut l'esdeveniment com a Projecte Singular 2021, i els ajuntaments d'Algemesí, Sueca, Albalat de la Ribera, Polinyà de Xúquer, Riola i Alzira.
Consorci de la Ribera._000814
._000813