El Departament de Salut de la Ribera ha incrementat la seua plantilla en prop de 400 llocs de treball des de 2018

Viernes, 4 de febrero de 2022 | e6d.es
• El 85,6% dels llocs de treball s'han creat a l'Hospital d'Alzira, dels quals el 70% s'han destinat a infermers, auxiliars, zeladors i tècnics

._000006
El Departament de Salut de la Ribera ha incrementat la seua plantilla estructural en 400 llocs de treball des que es produïra la reversió a la gestió pública directa, l'1 d'abril de 2018.
Del total de nous llocs de treball creats, el 85,6% s'han creat a l'Hospital d'Alzira. Així, el 70% dels nous llocs creats correspon a infermers, Tècnics en Cures Auxiliars d'Infermeria (TCAE), zeladors i tècnics. El 16,5% de les noves places ha sigut per a facultatius especialistes de serveis mèdics, serveis centrals i serveis quirúrgics i el 13% han sigut per a professionals administratius, entre altres.
Per altra banda, el 14,4% dels nous llocs de treball, s'han creat en els centres d'Atenció Primària del Departament de Salut i corresponen a metges, pediatres, personal d'Infermeria i zeladors, entre altres.
Segons ha destacat la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Dra. Liliana Fuster, “este increment de la plantilla ha permés millorar l'atenció dels pacients i les condicions laborals de serveis tan sensibles com les Urgències, els quiròfans o la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l'Hospital de la Ribera, així com dotar de plantilla espais de nova creació com, per exemple, la planta Primera Central”.
De la mateixa manera, l'increment de plantilla ha permés potenciar els centres d'Atenció Primària. Així, s'han reforçat els serveis d'Urgències (Punts d'Atenció Continuada-PAC), duplicant el personal de guàrdia en horari nocturn i evitant que estos es queden sense professionals en cas d'urgències domiciliàries nocturnes.
També s'han reduït les ràtios de pacients assignats en Medicina de Família i Pediatria dels centres de salut i consultoris del Departament de Salut, que fins a abril de 2018 havien estat de les més elevades de la Comunitat Valenciana, millorant, d'esta manera, les condicions de treball dels professionals.

Creixement futur
En qualsevol cas, el Departament de Salut de la Ribera espera incrementar significativament la seua plantilla estructural en els pròxims mesos.
Així, davant el creixement de plantilla estructural que ha anunciat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a partir del mes d'abril de 2022 a la Comunitat Valenciana, el Departament de Salut ja ha traslladat les seues necessitats, que permetran continuar millorant les seues ràtios i, conseqüentment, la qualitat de l'atenció que es presta als usuaris i pacients.
Cal destacar que, actualment, la plantilla estructural del Departament de Salut de la Ribera la componen 2.458 professionals, dels quals el 43,9% tenen la condició d'estatutaris i el 56,1% són laborals.
Departament de Salut de la Ribera._000851

._000853