El Departament de Salut de la Ribera es reuneix amb residències i centres sociosanitaris

Viernes, 1 de abril de 2022 | e6d.es
• Per a valorar l'actuació conjunta durant la pandèmia

._000864

Professionals i responsables del Departament de Salut de la Ribera i de les residències i centres sociosanitaris de la comarca s'han reunit este matí, a Carcaixent, amb la finalitat de valorar l'actuació conjunta que han dut a terme durant la pandèmia de coronavirus.
Ha sigut en la ‘Jornada sobre atenció sanitària en residències i centres sociosanitaris’, organitzada pel Departament de la Ribera, i en la qual han participat prop de 80 persones. La Jornada ha estat inaugurada i clausurada, respectivament, per les directores territorials de València de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, María Teresa Cardona i d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Carmen Fenollosa.
Segons ha destacat el Dr. Joan Paredes, subdirector mèdic del Departament de Salut de la Ribera, “esta Jornada suposa la primera presa de contacte físic entre els professionals sociosanitaris i sanitaris de la comarca, després d'haver treballat conjuntament i coordinada, de manera telefònica i telemàtica, amb la finalitat de controlar la circulació del virus en les residències”.
Cal destacar, en este sentit, que el 20 de març de 2020, el Departament de Salut de la Ribera va constituir el Comité de Seguiment de les Residències i Centres Sociosanitaris, de caràcter multidisciplinari, amb l'objectiu d'abordar la situació epidemiològica de les residències, les seues necessitats de material preventiu i les accions de vigilància activa davant casos de Covid-19.
Per a això, esta Comissió, integrada per la Direcció d'Atenció Primària del Departament de Salut, el Centre de Salut Pública d'Alzira, la Unitat d'Hospitalització a domicili, el Servei de Farmàcia d'Atenció Primària i el Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital de la Ribera, ha mantingut contactes setmanals amb els responsables directius i sanitaris de les residències i centres sociosanitaris, resolent dubtes clínics i sobre mesures de prevenció i control, i atenent peticions de material.
“Ha estat un ardu treball de coordinació i ara volem saber com han viscut les residències l'experiència, quina visió futura tenen dels seus centres i quines propostes de millora poden realitzar-nos de cara a continuar el treball en equip que hem aconseguit establir durant estos dos anys”, ha assenyalat el Dr. Paredes.
Així, amb l'organització d'esta Jornada es pretén obrir noves vies de col·laboració futures que permeten implementar en els centres programes i actuacions que milloren la qualitat de vida i la salut de les més de 2.000 persones que viuen en residències i centres sociosanitaris a la comarca de la Ribera.
“Volem impulsar el treball en xarxa entre aquelles residències que vulguen avançar en la coordinació i a activar plans de millora”, ha assenyalat el Subdirector Mèdic.

Reconeixement
Així mateix, el Departament de Salut de la Ribera ha aprofitat la Jornada celebrada este matí per a entregar sengles reconeixements a les 24 residències i centres sociosanitaris de la comarca pel seu treball desenvolupat per a controlar la circulació del virus en les seues instal·lacions.
“Es tracta d'un xicotet gest amb el qual volem agrair l'enorme treball realitzat per a protegir la vida i la salut de les nostres persones majors i persones dependents”, ha conclòs el Dr. Paredes.
Departament de Salut de la Ribera 

._000841
._000860