El Departament de Salut de la Ribera celebra la seua primera Jornada d'Investigació després de la reversió

Viernes, 29 de abril de 2022 | e6d.es
• Des de març de 2018, el Departament de Salut ha posat en marxa 220 estudis d'investigació i ha participat en 58 estudis observacionals amb medicaments
._000606 

._000690
El Departament de Salut de la Ribera ha celebrat la seua primera Jornada d'Investigació des que la Conselleria de Sanitat assumira la seua gestió directa, l'1 d'abril de 2018.
L'evolució favorable de la pandèmia de coronavirus ha fet possible la celebració presencial d'esta Jornada, a la qual han assistit més de 80 professionals tant de l'Hospital d'Alzira com dels centres d'Atenció Primària del Departament de Salut.
Organitzada per la Comissió d'Investigació del Departament de Salut, en col·laboració amb la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), l'objectiu d'esta Jornada és afermar, fomentar i incentivar la investigació en el Departament de Salut i realitzar un balanç de les investigacions que s'han dut a terme en els últims anys.
Segons ha destacat la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Dra. Liliana Fuster, “des de l'inici de la gestió directa, la Conselleria de Sanitat ha apostat decididament per consolidar al Departament de la Ribera com a organització sanitària investigadora”.
En este sentit, des de març de 2018, el Departament de Salut de la Ribera ha posat en marxa 220 estudis d'investigació i ha participat en 58 estudis observacionals amb medicaments.
Cal destacar que 14 dels estudis d'investigació que s'estan duent a terme han obtingut finançament de convocatòries competitives, procedents d'institucions com l'Institut de Salut Carles III, la Fundació de Pneumologia de la Comunitat Valenciana i la Fundació Fisabio.
De la mateixa manera, arran de la pandèmia de coronavirus, el Departament de Salut de la Ribera també s'ha implicat en el desenvolupament de 24 projectes d'investigació relacionats amb el Covid-19 amb l'objectiu de contribuir al coneixement que la societat científica està adquirint sobre esta malaltia i les seues repercussions.

Premis la Millor Comunicació
Amb la finalitat de reconéixer la labor investigadora dels seus professionals, el Departament de Salut de la Ribera ha aprofitat la Jornada d'Investigació per a premiar les millors comunicacions presentades, fruit de les investigacions que s'han dut a terme en els últims anys.
Així, s'ha reconegut la investigació titulada “Comparativa de la resposta immunogenerada en pacients de diàlisis després de l'administració de Mrna-1273 o BNT162b2, perspectiva de gènere”, amb l'objectiu de determinar com el gènere condiciona la resposta immunitària de pacients que reben diàlisis en el centre hospitalari.
De la mateixa manera, s'han realitzat sengles esments als col·lectius d'Infermeria i Residents del Departament de Salut.
Així, pel que fa a Infermeria s'ha reconegut el treball titulat “Es va modificar el perfil del Servei d'Urgències durant la pandèmia?, l'objectiu del qual ha estat comparar el nivell d'urgència dels pacients que van sol·licitar atenció en el Servei d'Urgències de l'Hospital d'Alzira en els períodes de major incidència de SARS-CoV-2, respecte a 2019.
Quant al col·lectiu de residents, s'ha reconegut la investigació duta a terme sota el títol “Impacte del protocol Fast-track per a artioplàstia total de genoll en estada mitjana hospitalària, visites al servei d'Urgències i infecció”, duta a terme per professionals del Servei de Traumatologia amb l'objectiu d'avaluar com influeix en la seua recuperació la implantació d’un determinat protocol de cures de les persones que seran intervingudes de genoll.
Departament de Salut de la Ribera


._000472
._000600