El COTIF de l'Alcúdia dóna el protagonisme als àrbitres en la segona conferència de 2017

Martes, 21 de febrero de 2017 | e6d.es
• "La millor manera de combatre la violència en els terrenys de joc és enfortint l'educació i aproximant la figura dels col•legiats"

._000428

._000429
Només en la comunitat de Madrid es comptabilitzen tots els anys més de deu agressions a àrbitres, en una xacra que s'expandeix també al llarg del territori espanyol. El món del futbol treballa per a combatre un problema que persisteix en els camps malgrat les campanyes de “fair play”.
El comitè organitzador del Torneig Internacional de Futbol Sub-20 que tots els estius té lloc a l'Alcúdia (València) considera que la millor manera de combatre la violència en els terrenys de joc és enfortint l'educació i aproximant la figura dels col•legiats. És per açò que per les xarrades que s'organitzen dins dels cicles que complementen a l'oferta esportiva tots els anys han passat ja diversos àrbitres, sobretot professionals com Ayza Gámez, Mateu Lahoz o Martínez Munuera.
El següent a passar per la Casa de la Cultura alcudiana serà Saúl Ais Reig, àrbitre professional. Valencià d'Alcoi, Ais Reig va nàixer el 12 de setembre de 1985 i actualment dirigeix partits en la Lliga 1,2,3, la segona divisió espanyola. Va estar només dues temporades en Segona B, demostrant la seua vàlua amb un ràpid ascens que li podria portar en les pròximes campanyes a la Lliga Santander. En la xarrada (a la qual assisteixen sempre nombrosos seguidors del món del futbol i un bon nombre de col•legiats joves interessats en les experiències dels àrbitres professionals), Ais Reig parlarà sobre l'actualitat de l'arbitratge. Serà en la Casa de la Cultura, el divendres, a partir de les 19:30 hores.
L'organització del COTIF sortejarà entre tots els assistents una samarreta del València CF, una pilota de la final de l'any passat i el voluminós “Llibre dels Estels del COTIF”, el primer exemplar d'una enciclopèdia en la qual s'arrepleguen tots els jugadors que van passar pel torneig des de la seua creació allà per 1984.
Les instal•lacions del COTIF a l'Alcúdia van acollir recentment els sistemes d'avaluació física del Comitè Tècnic d'Àrbitres de la Federació. El COTIF es disputarà enguany a partir dels últims dies de juliol i comptarà amb la presència confirmada ja de formacions com l'Atlètic de Madrid, València, Llevant o la selecció nacional del Marroc en les diferents modalitats de campionat: el Sub-20, el Femení o les categories base. Representarà la trenta-quatrena edició d'un dels tornejos de promoció més importants del món.
COTIF