El Consistori d'Almussafes contracta a sis desocupats a través del Pla d'Ocupació Conjunt

Viernes, 16 de enero de 2015 | e6d.es
• Els beneficiaris han sigut els desocupats inscrits com a demandants d'ocupació en el SERVEF, almenys en els tres mesos previs a la publicació de la convocatòria

Un total de sis demandants d'ocupació de la localitat d'Almussafes estan treballant com a auxiliars administratius en diferents departaments de l'Ajuntament des del passat dia 29 de desembre. El consistori municipal els ha contractat durant dos mesos i mig per a dur a terme servicis d'interés general i social en l'administració local, a través del Pla d'Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques.
La Biblioteca Pública, l'Arxiu Municipal, els departaments d'Urbanisme i Informàtica i l'Agència de Desenrotllament Local i Promoció Socioeconòmica són els departaments en què els sis parats contractats estan desenrotllant la seua labor professional en qualitat d'auxiliars administratius. La implementació de la secció infantil i juvenil de la biblioteca, el suport a l'organització de les noves dependències de l'arxiu administratiu i de l'ADL, la col·laboració en la gestió de les bonificacions en el rebut de l'aigua als col·lectius beneficiaris i les labors d'actualització de la web i Intranet municipals són els projectes laborals que estan desenrotllant els sis veïns contractats.
Els beneficiaris han sigut persones desocupades inscrites com a demandants d'ocupació en el SERVEF, almenys en els tres mesos previs a la publicació de la convocatòria d'ocupació per part de la Diputació de Valenciana. Així mateix i d'acord amb les bases del programa, havien de ser parats de llarga duració, majors de 45 anys o dones. A tots ells, l'Ajuntament d'Almussafes els ha formalitzat un contracte a jornada completa, és a dir, treballen 37'5 hores setmanals, encara que els seus corresponents horaris s'adapten a les necessitats cada servici.
El procés de selecció dels treballadors, els contractes del qual finalitzaran el pròxim 15 de març, l'ha realitzat la pròpia oficina del SERVEF de Silla, d'acord amb projecte presentat pel propi ajuntament.
Per a dur a terme este Pla d'Ocupació Conjunt, la Diputació de València i la Generalitat Valenciana aporten 14.748 euros i el consistori d'Almussafes sufraga els 7.392 restants per a completar la inversió global que ascendix a quasi 23.000 euros.
Este és el tercer Pla d'Ocupació que impulsa el consistori d'Almussafes des de l'inici de la crisi econòmica, ja que a mitjan 2013 va aprovar el primer Pla Estratègic de Foment de l'Ocupació i el passat any va presentar el segon programa, dos iniciatives en què s'han invertit més de 800.000 euros i que han suposat la inserció laboral de diversos centenars de parats.
Amb una població que ronda els 8.797 habitants, dels que 6.283 són població activa, Almussafes es convertix en el municipi espanyol que major dotació econòmica destina a les polítiques laborals, “a pesar de no tractar-se d'una competència municipal”, tal com destaquen fonts municipals.
Ajuntament d'Almussafes