El conseller José Císcar visita Carcaixent i es reunix amb representants del sector agrícola

Viernes, 30 de enero de 2015 | e6d.es
• Actuació a Carcaixent per import d'1,7 milions d'euros


El vicepresident del Consell i conseller de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, José Císcar, ha afirmat que la Generalitat "va a redoblar el seu esforç pressupostari per a modernitzar l'agricultura de la Comunitat en aportar 192 milions d'euros de fons propis, quasi el doble que en el període anterior, per a finançar el nou Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020".
Després de mantenir a Carcaixent una reunió amb representants del sector agrícola de la localitat, Císcar ha destacat que el Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020 "contribuirà de manera decisiva a la millora de la productivitat, la competitivitat i a la modernització de la nostra agricultura".
"Conscients que el sector agrari i agroalimentari és un dels pilars bàsics del desenvolupament de la Comunitat, des de l'Administració hem de desenvolupar polítiques públiques destinades a millorar les condicions dels nostres agricultors i productors", ha indicat *Císcar.
En aquest sentit, ha subratllat que "el nou Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020 -que compta amb una dotació de 450 milions per a la Comunitat, xifra que inclou 204 milions d'euros procedents de fons europeus i les aportacions de l'Estat- permetrà articular en els pròxims anys mesurades que contribuïsquen a millorar la productivitat, la competitivitat i la viabilitat econòmica de l'agricultura".
Tal com ha detallat, el Pla de Desenvolupament Rural 2014-2020 manté aquelles mesures que han demostrat la seua utilitat per als agricultors, i introdueix noves línies d'actuació per a fomentar l'increment de la dimensió de les explotacions, impulsar una major agrupació de l'oferta a través de la integració de cooperatives i potenciar el relleu generacional.

Actuació a Carcaixent per import d'1,7 milions d'euros
Císcar s'ha referit també a l'actuació desenvolupada a Carcaixent en el marc de l'anterior Programa de Desenvolupament Rural, que ha consistit en la reordenació de vials principals de la població i que ha suposat una inversió de més d'1,7 milions d'euros.
D'altra banda, el vicepresident ha subratllat que "el sector agroalimentari és imprescindible per a la riquesa i l'equilibri territorial de la província de València i les comarques de la Ribera". Ha destacat en aquest sentit que l'agricultura de la província de València manté uns 22.200 ocupacions directes i genera, juntament amb la ramaderia, una producció entorn d'1.490 milions d'euros a l'any, més de la meitat (53,6%) de la producció agrària de la Comunitat.
Així mateix, la província de València representa el 51,6% de la superfície de cultiu de la Comunitat (prop de 343.500 hectàrees). Els cultius més representatius de les dues Riberes són l'arròs, la superfície del qual representa el 77,8% de la seua producció en la província de València, els cítrics, amb el 35,2% de la superfície conreada en la província, i el caqui, amb el 59,7%, entre uns altres.
E6D
 
Roda de premsa de José Císcar, vicepresident de la Generalitat Valenciana a Carcaixent