El Consell de la Joventut de Sueca organitza una exposició de fotos de la II Guerra Mundial

Jueves, 15 de enero de 2015 | e6d.es
• Es podrà visitar a partir de hui i fins al divendres 5 de febrer, des de les 18:00h. fins les 21:00h

El Consell de la joventut, l’Arxiu Municipal de Sueca i l’Obra Social Fundació “la Caixa” han organitzat una exposició fotogràfica sobre la II Guerra Mundial. Es podrà visitar a partir de hui i fins al divendres 5 de febrer, des de les 18:00h. fins les 21:00h. El grup musical Pocatraça, hereus dels mítics The Garrophones, ambientarà la inauguració.
L’exposició es compon de 37 fotografies donades per l’ambaixada soviètica al poble de Sueca i que es troben emmagatzemades a l’Arxiu Municipal. Totes són positius de gelatina de plata sobre paper fotogràfic de fibra, positivades durant els anys 70 o 80,  amb una mida de 30x40 cm.
Aquestes fotografies mostren diferents escenes àlgides de l’avanç de l’exèrcit bolxevic durant el final de II Guerra Mundial, entre les quals destaquen les de la pressa de Berlín. Les imatges són una exaltació propagandística de la força de l'exèrcit soviètic i representen un gran document gràfic sobre la propaganda del règim comunista.
Les fotografies van arribar a Sueca a principis de la dècada dels 80 gràcies a la bona relació entre l’ambaixada de la Unió Soviètica i l’Ajuntament de l’època, ja que l’alcalde i molts dels regidors eren del Partit Comunista. 
Consell de la joventut de Sueca