El Consell de la Infància i l'Adolescència d'Almussafes recapta 3.200 euros per a UNICEF

Miércoles, 23 de noviembre de 2022 | e6d.es
• Entre les activitats del Dia de la Infància s'inclouen el Taller de Grafiti i posterior realització del mural contra la violència

._000847

Diumenge passat, 20 de novembre, es va commemorar el Dia Universal del Xiquet i la Xiqueta i el Consell de la Infància i l'Adolescència d'Almussafes es va sumar a la celebració amb la presentació d'una variada agenda d'activitats commemoratives. Divendres passat, a les 17 hores, els regidors i regidores del tercer consell de la infància es van donar cita en el Centre Cultural per a participar en el ple de l'any 2022. Igual que en les sessions anteriors, en la trobada van participar l'alcalde, la regidora d'Infància, representants dels grups municipals, centres educatius, famílies i personal tècnic de l'Ajuntament. Clausurada la convocatòria, que va servir per a fer balanç de la trajectòria i per a continuar debatent sobre noves propostes de futur, es van celebrar uns tallers sobre els drets de la infància en l'Àgora del parc Central. La programació d'enguany també ha incorporat l'actuació solidària de recollida de fons per al projecte ‘Gotes per al Níger’ d'UNICEF. Amb la venda d'entrades de l'espectacle ‘25 a capella’ a càrrec del grup B-vocal a Capella, el Consell i AECAL van aconseguir recaptar 3.200 euros dissabte passat 12 de novembre. Tallers de grafiti i de rap complementen l'agenda que es clausurarà dissabte que ve 26 de novembre
Almussafes s'ha entregat de nou a la celebració del Dia Universal de la Infància, una commemoració mundial impulsada per l'Assemblea General de l'ONU en 1959 i ratificada en 1989 amb l'aprovació de la Declaració dels Drets dels Xiquets, amb l'organització per part del seu Consell de la Infància i l'Adolescència d'un calendari d'actes culturals i solidaris de gran importància social.
La sala de conferències del Centre Cultural va ser l'escenari, durant la vesprada del passat divendres, 18 de novembre, del cinqué ple del Consell, constituït per persones de diferents àmbits relacionats amb aquest col·lectiu que té com a funció escoltar, valorar i aprovar les propostes formulades pels xiquets i xiquetes integrants d'aquest.
La sessió va comptar amb la presència de l'alcalde, Toni González, la regidora d'Infància, Belén Godoy, els membres del consell, les direccions dels centres educatius, representants de les famílies i dels partits polítics i el personal tècnic municipal implicat en el projecte. Tots ells van ressaltar durant les seues intervencions la necessitat de mantindre viu aquest fòrum en el qual s'atén de manera seriosa i reflexionada a les inquietuds de la infància, a més de felicitar els xiquets, xiquetes i adolescents que actualment formen part d'aquesta comissió per la seua valentia, esforç i dedicació.
“Estem molt satisfets del camí que hem recorregut amb el Pla d'Infància i Adolescència 2018-2022, ja que hem donat veu als nostres xiquets i joves i hem pogut desenvolupar accions que han partit des dels tres Consells de la Infància que hem tingut fins hui. En l'actualitat, estem realitzant el procés de participació ciutadana per a la redacció del segon Pla de la Infància, amb vigència 2023-2027 i confiem a aconseguir de nou el distintiu de Ciutat Amiga de la Infància d'UNICEF”, afirma l'edil d'Infància.
Els integrants de l'actual òrgan de participació ciutadana, les eleccions de la qual es van celebrar el mes de maig passat i que tindrà una vigència de dos anys, van participar activament en el ple, en el qual quatre portaveus del grup es van encarregar de presentar les accions que han dut a terme fins hui. Els assoliments aconseguits, les activitats realitzades, en les quals destaquen diverses excursions culturals, i totes les propostes fetes al consistori per a millorar la inclusió dels xiquets i xiquetes a la vida del municipi i el seu desenvolupament com a persones, es van resumir en aquest apartat.
Tant els membres del consell com del ple van prendre la paraula per a fer balanç de la seua experiència, generant-se un debat en el qual es va aprofitar per a plantejar propostes de millora i suggeriments respecte als espais públics d'Almussafes. “Sens dubte, la infància ocupa un lloc protagonista en la societat i les seues propostes ens ajuden a construir el nostre present i són essencials per a dibuixar un millor futur”, afirma l'alcalde, Toni González.

Espectacle solidari
Almussafes va demostrar de nou la seua solidaritat recaptant més de 3.200 euros destinats al projecte 'Gotes per al Níger' d'UNICEF, centrat en la dotació d'aigua potable a les seues escoles, amb l'actuació cultural emmarcada en l'agenda commemorativa del Dia Universal del Xiquet i la Xiqueta, i que va comptar amb la col·laboració d’AECAL.Pati de butaques replet per a gaudir de l'espectacle '25 a capella' del grup B vocal a Capella, dissabte passat 12 de novembre en el Centre Cultural d'Almussafes.
Amb caràcter previ a l'actuació els regidors de la Infància, l'alcalde, Toni González, i la regidora d'Infància, Belén Godoy, van fer lliurament del xec al president d'UNICEF, Jorge Cardona.

Taller i art final de grafiti
Els 30 xiquets i xiquetes participants en el Taller de Grafiti, celebrat dissabte passat dia en el Pavelló, ja estan preparats per a l'aventura. Les dues hores de formació i la direcció de l'autor facilitaran que dissabte que ve 26 de novembre, el grup pinte un mural contra la violència en la paret de les Piscines Municipals. Amb aquesta iniciativa, Belén Godoy, regidora d'Infància i Adolescència i també d'Igualtat uneix dues importants dates per a la reivindicació: el 20N, Dia Universal del Xiquet i la Xiqueta, i el 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.
Ajuntament d’Almussafes