El Centre d'Educació Infantil San José i San Antonio celebra la 6a Setmana de les Professions

Martes, 29 de enero de 2019 | e6d.es
• Per fer veure al xiquet que tots els treballs són valuosos

El nostre Centre destaca per afermar des del primer moment la relació Família-Escola, en tant que són els dos grans agents socialitzadors responsables de l'educació dels xiquets, parant atenció a les realitats en les quals estan immersos, i intentant donar resposta a les demandes que cadascun d'ells puga presentar.
No podem oblidar que Família i Escola repercuteixen directament en la capacitat autònoma i de responsabilitat dels xiquets i, perquè aquestes es produïsquen, es fa necessari que família i escola des d'un primer moment treballen de manera conjunta i cooperativament.
Gràcies a la col•laboració dels pares dels nostres  alumnes, ha tingut lloc del 21 al 25 de gener “La 6a Setmana de les Professions”. Un any més ens sorprenen amb la seua preparació i bon fer en les seues explicacions.
Un dels principals objectius d'aquesta setmana és fer veure al xiquet que tots els treballs  són valuosos. Cadascun  representa una anella important en la cadena del funcionament d'una ciutat, per la qual cosa tots tenen un gran valor.
Dilluns 21: ENGINYERS: Javier Ciscar (pare de Pau), Andreu Lapuebla (pare d'Andreu), Marcos Olivares (pare de Carla)  i Carmen Rubio (mare de Xavi i Joan), ens han parlat d'una forma distesa i molt amena del treball de l'enginyer des de diferents perspectives. Ens han omplit el pati amb el material que utilitzen: regles, plans, objectes de protecció, ordinador… i Salvador Morales (pare de Pepe) ens ha portat una xicoteta grua i un vaixell com els que utilitzen en el port per a carregar i descarregar els contenidors que ve en els vaixells de mercaderies.
Dimarts 22: PERRUQUERES: Águeda Gómez (mare de Paola)  i Elia Palacios (mare de Blanca)  ens han fet demostracions del treball que realitzen tots els dies perquè les persones puguen portar el cabell ben arreglat, així com els diferents instruments que utilitzen: espills, rul.los, pintes, gomina… També els acompanyava una esteticista. Els nostres alumnes han eixit molt ben pentinats: trenes, trosses, pèl de punta…  i algunes xiquetes maquillades i amb les ungles pintades.
Dimecres 23: PROFESSIONAL DE BALLET: Elizabeth Taberner (mare de Júlia i Marçel) ens ha anat explicant els secrets per a poder ballar, començant sempre pel calfament, perquè el cos estiga ben elàstic. En  les seues actuacions es posen un vestit que es diu  “Tutú”  i unes sabatilles especials que es diuen “Punta” Acompanyada de la música clàssica  ha interpretat amb gran art diferents peces. Els nostres alumnes  estaven embaladits mirant-la.
Dijous 24: HOSTESSA: Ana Iranzo (mare de Julià). Quasi, quasi ens anem de viatge, els alumnes de 4 i 5 anys han estat  en l'Aeroport de Manises, han gaudit molt veient aterrar i enlairar els avions. Han aprés vocabulari nou com “Finger” que és la passarel•la per a pujar a l'avió,  el “Push-back” procediment mitjançant el qual es remolca un avió des de la porta d'embarque fins al carrer de rodatge i “Follow em” el cotxe groc que té com a missió guiar els avions cap a on han de parar.
Divendres 26: AGRICULTORS: Jose Luis Mariner i Patricia Corberà (pares de José i Sofia) i Pedro Serra (pare de Pedro) ens han anat explicant com cal preparar la terra per a poder sembrar l'arròs, així com les cures que cal tindre fins que el cullen i el porten a l'assecador. Ens han mostrat les diferents varietats d'arròs: redó, llarg, de color blanc, negre, roig….. En finalitzar aquesta exposició hem eixit al pati d'entrada del Centre i hem pujat als dos tractors que tenien allí aparcats.
Moltes gràcies a les famílies, que van preparar amb gran mirament aquestes activitats per a tots els alumnes . Ells estan molt agraïts per haver rebut unes  visites tan especials.
Aprendre així no pot ser més divertit!