El centre de PolinyÓ de X˙quer ofereix verdaderes peces artesanals amb la Fira dels Oficis

Sßbado, 21 de mayo de 2022 | e6d.es
• La fira obrirÓ fins el diumenge i l'horari serÓ d'11:00 a 22:00 hores

._000681
Torna la Fira Artesana de Polinyà de Xúquer, també coneguda com a Fira d'Oficis, en la seua huitena edició. De nou l'organització està en mans de l'associació d'artesans AMATA que han posat tota la seua il•lusió i interés per a tornar a exposar les seues obres d'art als carrers de Polinyà de Xúquer.
El centre del poble s'ompli durant tot el cap de setmana amb llocs d'autèntics artesans que no sols venen la seua Artesania d'Autor®, sinó que també oferiran diverses demostracions d'oficis, perquè el públic puga observar el procés i la paciència amb la qual treballen cada peça. Al llarg del cap de setman  s'explicaran tots els processos de la llana, des de l'ovella fins a la peça teixida. El diumenge faran guitarres, violins i caixons de flamenc. Els tres dies s'oferirà a grans i xicotets l'oportunitat de convertir el fang en un bol o got per a portar-lo a casa, un bufador crearà animalons en cristall o joies originals. Altres artesans estaran treballant el cuir o modelant el fang, i artesanes apliquen el ‘ganchillo’  de formes molt diferents: una per a fer joguets per a xiquets i l'altra fent espardenyes.
A més, hi ha una gran varietat de productes artesanals com: sabons i cosmètica natural, ceràmica i joieria en plata, coure, macramé amb pedres semiprecioces, argila polimèrica i vidre, així com un racó amb productes d'alimentació artesanals: xocolates, pa de figues o dàtils, paiarrop, melmelades i un llarg etcètera. Per a reprendre forces hi ha una haima amb tes, dolços, kebab i menjar àrab, una crepería i una taverna argentina.
Un malabarista diverteix a tots els públics amb les seues cercaviles amb diferents personatges, fent malabars i acabarà la fira cada dia amb un divertit espectacle de foc. Els xiquets podran apuntar-se als tallers d'artesania, divertir-se amb els jocs tradicionals de taula o pujar el carrusel. La fira obrirà fins el diumenge i l'horari serà d'11.00 a 22.00 hores, encara que el diumenge es tancarà una poc abans.
E6D
 


._000853 

._000466

._000864