El Centre de Formació d'Adults d'Almussafes bat un rčcord de matriculacions amb 621 alumnes

Lunes, 26 de septiembre de 2016 | e6d.es
• El consistori municipal ha destinat enguany més de 260.000€ en el funcionament de l'escola

._000368

.
-000049

 
El pròxim dilluns 2 d'octubre obrirà les seues portes el Centre de Formació de Persones Adultes d'Almussafes per a acollir a més del mig miler d'alumnes matriculats en els cursos plantejats per l'Ajuntament de la localitat per a la nova temporada. La Regidoria de EPA es mostra molt satisfeta amb el resultat obtingut durant el període de matrícula, el més nombrós fins a la data i que encara es troba obert en alguns programes amb vacants. Entre les disciplines més demandades es troben les llengües i les classes preparatòries per a accedir a graus formatius i universitats.
El claustre de professores del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d'Almussafes es troba en aquests moments tancant el període de matrícula dels cursos oferits per a aquest curs 2016-2017 i el resultat obtingut durant el procés, en paraules de la regidora responsable de l'escola, Teresa Iborra, “ha sigut més que satisfactori”. “Hem cobert totes les places en la majoria dels cursos i les novetats han sigut molt ben rebudes pels almussafenys, la qual cosa demostra l'interés dels veïns per seguir aprenent i per preparar-se per a aconseguir els seus objectius acadèmics i professionals”, explica l'edil.
A data de hui el centre ha registrat ja 621 matrícules, un rècord, si bé gran part dels inscrits en els cursos d'anglès ho han fet també en el que s'ha denominat “El racó de l'anglès”, en el qual els alumnes poden posar en pràctica la citada llengua a nivell oral. Prova de l'interés per aquest idioma, i en el seu afany de completar la formació impartida en els cursos d'anglès o a consolidar la competència oral, un total de 96 persones s'han inscrit en aquests nous grups de conversa.
Els cursos del nivell B2 d'anglès, accés a la universitat per a majors de 25 i 45 anys, i els tallers de noves tecnologies i de conversa en llengua anglesa, tots ells oferits per primera vegada, han aconseguit cobrir el total de les places disponibles. En el cas de l'espanyol per a estrangers, vista la demanda, s'ha considerat oportú configurar dos grups diferents diferenciats per a respondre al nivell dels sol•licitants. De la mateixa forma, la resta de l'oferta ha aconseguit el suport dels ciutadans i tan sols queden algunes places en els cursos de valencià, informàtica, espanyol per a estrangers i en el qual prepara per a l'obtenció del graduat en secundària. Els interessats, han de dirigir-se al CFPA de la localitat, situat en el carrer Salvador Botella en el seu horari d'atenció.

Aposta per l’educació d’adults
L'equip de govern local continua amb la seua política de reduir al màxim el preu per als usuaris. Molts dels cursos són gratuïts i per als quals no ho són els veïns només han d'abonar una quantitat simbòlica que no supera els 30€ en total per tota la temporada.
L'Ajuntament d'Almussafes ha invertit en 2016 més de 260.000 € en aquest servei públic ficat en marxa en 1985 i que amb el pas dels anys s'ha consolidat com un centre de referència en el camp de l'educació d'adults.