El Cementeri de Carcaixent ja està a punt per a Tots Sants

Sábado, 27 de octubre de 2018 | e6d.es
• Diverses àrees municipals han treballat les últimes setmanes preparant el camp sant per a les dates amb més afluència de l’any

._000570

._000517
De cara a la festivitat de Tots Sants, l’Ajuntament de Carcaixent ha realitzat algunes actuacions de millora i condicionament de les instal•lacions per tal de prestar el millor servei en els dies de màxima afluència de visites de tot l’any. Així, s’ha netejat el solar adjacent per facilitar l’aparcament de vehicles, i s’ha habilitat un dispositiu especial de trànsit.
El regidor de cementeri, Ivan Martí, ha agraït el bon treball i la coordinació entre les diferents àrees, que han fet possible que este proper 1 de novembre tot estiga en les condicions òptimes. El regidor ha aprofitat per fer balanç de totes les intervencions realitzades en els tres últims anys, «hem avançat molt en esta legislatura en la dignificació d’un espai important per a la ciutadania en qüestions fonamentals, com per exemple, l’accessibilitat ja que hi havien molts veïns i veïnes que no hi podien acudir a visitar els seus familiars amb la normalitat amb què s’hauria de poder fer”.
Així, des des de 2015 s’han invertit prop de 500.000 € en el cementeri municipal que han permès millorar l’accessibilitat amb diverses actuacions com la instal•lació de cadires elevadores als nínxols superiors i la construcció de voreres que connecten els diferents pavellons fent així tot el recinte del cementeri accessible per a persones amb mobilitat reduïda. També s’ha ampliat el recinte municipal per a poder continuar donant servei en els pròxims anys. Recentment s’ha licitat la construcció de 80 nínxols dobles i 25 senzills que se sumarien als 80 nínxols dobles, 100 senzills i 60 columbaris que es van construir l’any passat. Martí ha afegit que l’Ajuntament, a més d’haver intensificat els esforços per la festivitat de Tots Sants, “seguirà treballant i inventint en el cementeri municipal per poder garantir un bon servei als veïns i veïnes durant tot l’any»,.

Serveis extraordinaris per Tots Sants
Per altra banda, el regidor ha explicat que, amb motiu de l’afluència de visitants en estes dates, s’ha posat en marxa un dispositiu especial de Policia, Protecció Civil i Brigada per tal que es puga visitar el Cementeri amb total comoditat i seguretat. D’igual manera, per facilitar l’aparcament, s’ha habilitat una zona a la part posterior de les instal•lacions del cementeri. A més, a partir de demà s’ampliarà l’horari del Cementeri per a facilitar les visites i s’obrirà de forma ininterrompuda, sense tancar a migdia, de 8:00 a 18:00 hores del fins a l’1 de novembre. Paral•lelament, s’ha habilitat un servei especial d’autobusos al Cementeri amb eixida cada hora, aproximadament, des de diferents punts de la localitat.
Ajuntament de Carcaixent