El CEGA Almussafes obté quatre ors i un bronze en el Trofeu Nacional

Viernes, 23 de noviembre de 2012 | e6d.es
• El pavelló poliesportiu va acollir a mig miler de gimnastes de tota Espanya
El passat cap de setmana, en el pavelló Municipal d'Almussafes i organitzat pel Club de Gimnàstica d'Almussafes es va celebrar un dels esdeveniments de Gimnàstica Rítmica més multitudinaris de la Comunitat Valenciana. El III Trofeu Nacional Vila d'Almussafes va congregar a al voltant de 400 gimnastes de diferents comunitats autònomes que optaven a podi en tres categories. Per al club local, va ser una jornada històrica quant a organització i a èxits esportius, ja que els seus cinc conjunts participants van triomfar amb honors.
La tercera edició del Trofeu Nacional Vila d'Almussafes es va desenrotllar urante tota la jornada de dissabte passat dia 17. La important cita esportiva va reunir a clubs de gimnàstica Rítmica de diferents punts de la nostra geografia, com ara Terol, Conca, Madrid, Múrcia, Castelló, Alacant i València. De fet, van competir més de 70 conjunts, amb un total de quasi 400 gimnastes, que junt amb els seus respectius tècnics, va sumar una participació de quasi  500 persones vinculades amb este meravellós esport.
Iniciació, Nacional Base i Nacional Absolut foren les categories participants, la qual cosa va provocar que la competició es prolongara durant més de set hores de consecutius passes, un fet que va dotar la jornada esportiva d'un colorit i una espectacularitat comparable només als grans esdeveniments nacionals. Les gimnastes d'Iniciació i de Nacional Absolut es van mesurar al matí i la vesprada es va completar amb les gimnastes de Nacional base, categoria que va reunir a més de 40 conjunts que precisament esta setmana estan competint en el campionat d'Espanya de Conjunts de Base en la Ciutat de Saragossa.
El Club local va estar representat per amb cinc dels seus conjunts, dos d'iniciació de les categories Minibenjamin i Benjamin, un conjunt de Nacional Base de categoria Benjamin i altres dos conjunts de nacional Absolut, els resultats del qual van ser immillorables, pujant al màxim alt del podi i aconseguint l'Or quatre dels seus conjunts i el Bronze un d'ells. En este sentit, les més xicotetes es van alçar amb l'or en Minibenjamin i el Bronze Bernjamin, el conjunt Benjamin del Nacional Base va aconseguir el primer lloc després de realitzar els seus dos passes, així com l'Aleví i Infantil del Nacional Absolut.
Les entrenadoras i germanes, Raquel i Sara Sòria Vela, mostren la seua gran satisfacció pels resultats obtinguts i per la quantitat de clubs que han respost a la invitació realitzada pel club CEGA, sent este el seu tercer trofeu i sumant any rere any incorporacions noves, recalcant el seu desig d'ampliar la participació de gimnastes de més diversitat de punts de la nostra geografia”.
La gran sorpresa per a gimnastes i seguidors d'este esport va ser la presència de la Gimnasta Olímpica i natural de Turís, Elena Lopez Benaches, qui va aconseguir el Quart lloc en la modalitat de Conjunts en les passades Olimpíades de Londres. Elena va comentar sentir una certa debilitat per este club riberenc i no va dubtar a demostrar, una vegada més, el seu caràcter afable i amor incondicional a la gimnàstica de base, fotografiant-se i firmant autògrafs a multitud de gimnastes i aficionats.
La jornada dominical també va estar protagonitzada per la gimnàstica rítmica, ja que un centenar de gimnastes es van donar cita, de nou, en el pavelló poliesportiu per a competir en la fase provincial del Trofeu Federació Nivells I i II.
Ajuntament d'Almussafes