29/01/2013

POBLACIONS » Benifaió » Bàsquet » Esports

El CBM Roquette Benifaió assalta Calpe 79-91

Amb un últim quart per a emmarcar aconsegueix una victòria de prestigi al primer partit de la segona volta de la competició

L’Aguas de Calpe es un dels equips històrics de la Comunitat Valenciana amb presencies en categories professionals durant molt de temps. En aquesta temporada es l’equip que millor balanç ofensiu mostra, amb quasi deu punts per partit mes que la resta dels equips de la competició.
Els 34 punts d’Iker Benzazoya i els 30 de Charles Poe varen ser contestats per un excel•lent joc col•lectiu en el que els 15 punts de Jordi Quijal i Jose A. Gamir i els 16 i 22 dels germans Carles i Joan Franco varen ser fonamentals per aconseguir una molt treballada victòria a favor dels de la Ribera.
El partit va començar amb un ritme de vertigen, amb un Aguas de Calpe anotant tot quan llançava des de la linia de 6’75 amb tres triples de manera consecutiva. El CBM Roquette responia mitjançant atacs mes elaborats, buscant als seus homes interiors. En els alacantins, l’experiència d’Iker aconseguia treure faltes en quasi totes les accions d’atac i mantenia per davant al marcador als seus des de la línia de tirs lliures. La bona defensa dels de Benifaió provocava que els jugadors del Calp deixaren d’anotar des de 6’75 amb tanta facilitat.
El segon quart es va inaugurar amb dos llançaments triples de Gamir que li donaven la volta al marcador. Açò unit a l’aportació d’un cada dia mes recuperat Hector Rosa, a la direcció del joc, varen permetre un lleuger avantatge a favor dels de la Ribera, als que el seu bon treball defensiu els donava rendiment i mantenien al Calp anotant des de la línia de tirs lliures i els feia anar-se’n al vestidor amb tres punts d’avantatge encara i quan el C.B. Calpe va aprofitar uns minuts d’imprecisió i va reduir les diferencies desprès d’un parcial 6-0.
A la represa, els de Benifaió no aconseguien detindre la capacitat ofensiva dels genials jugadors locals. L’aportació dels jugadors de rotació del CBM Roquette va ser fonamental, especialment la dels jugadors de la pedrera que compten amb la confiança de Benaiges i que compleixen en cada partit en el que es requereixen, varen mantindre al CBM Roquette amb opcions de victòria, ja que els constants canvis defensius per part de l’entrenador del C.B. Calpe, que intentava trencar el partit en aquest tercer període, faren fer que els locals reprengueren el control del mateix, per a finalitzar-ho amb dos punts d’avantatge (60-58).
Benaiges havia mogut la banqueta amb intel•ligència i va permetre que, encara amb el desgast que havia suposat defendre a Iker durant tot el partit, cap dels seus jugadors tingues problemes de faltes en aquest últim període. Això va afavorir que el CBM Roquette Benifaió eixia en tromba i amb un parcial 4-13 li donaria un dur colp a les aspiracions locals. Defensa molt intensa, ràpids contracops i efectivitat des de la línia de tirs lliures mitjançant les faltes per les quals el C.B. Calpe intentava detindre els avanços dels de Benifaió, fins aplegar a l’últim minut amb una diferència quasi insalvable. El CBM Roquette Benifaió va arrasar amb tot en aquest últim quart i amb 33 punts de parcial, va aconseguir la victòria en una de les pistes mes difícils de la Primera Nacional.
Aquesta victòria situa als de Benifaió en la meitat de la taula classificatòria, amb igual balanç de victòries i derrotes i amb molts ànims de cara als propers partits, i sobre tot, per a seguir en la mateixa línia que li ha portat a guanyar quatre dels últims cinc partits. El proper rival en visitar el pavelló de Benifaió serà el filial del Lucentum, el Meridiano Alicante, a les 18:00 del proper dissabte.