| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 27/12/2013

POBLACIONS » Cullera » Humanisme

Dos optometristes col.laboren amb el seminarista de Cullera Antoni Sapiña destinat al Congo

Per arreplegar ulleres per als més necessitats


._000243
Carles Piris i Esther Redondo, responsables del centre especialitzat en optometria i audiologia SIVEO, han encetat una campanya de recollida d’ulleres velles per destinar-les al Tercer Món. Les persones que porten les seues ulleres velles a SIVEO, a més d’ajudar als més necessitats a previndre greus malalties de la vista, rebran un vale descompte de 20 euros en el moment de l’entrega de les ulleres. Els 20 euros podran destinar-los a l’adquisició de qualsevol dels productes de SIVEO. Trobaran tota la informació a www.siveo.es. Totes les ulleres arreplegades seran catalogades, etiquetades i entregades al seminarista cullerenc, Antoni Sapiña García, destinat al Seminari Redemptoris Mater de Goma a la República Democràtica del Congo. Serà a este país africà on Sapiña s’encarregarà personalment de dur les ulleres a l’Hospital de Cáritas de Goma des d’on es repartiran entre els que més les necessiten. “La possibilitat de col.laborar de forma directa i sense intermediaris a més d’ajudar a un amic han estat les principals raons per encetar esta campanya solidària junt a Antoni Sapiña i el seminari Redemptoris Mater de Goma” segons afirma Carles Piris, gerent de SIVEO.
La idea de col.laborar amb Antoni Sapiña en este projecte va nàixer de l’amistat que els uneix des de fa anys i després que el seminarista cullerenc traslladara als responsables de SIVEO que entre les necessitats de la població es troba la impossibilitat d’accedir a ulleres que a molts els incapacita per a treballar o estudiar.  La presència de catarates a edats molt tempranes degut a la forta insolació i manca de protecció o la miopia, més difícil de detectar, són les principals malalties detectades. “Eixes ulleres a nosaltres no ens fan ningún paper i allí els ajuden molt. Per exemple unes ulleres de sol velles els ajuden a previndre catarates i pterigium, dues de les afeccions més importants a causa del fort sol que pot fins i tot causar ceguera” assegura Esther Redondo, gerent de SIVEO. El nombre de persones que necessiten esta ajuda augmenta cada dia ja que el poblat en que es troba Antoni Sapiña està a 4 quilòmetres de la capital Goma, en la zona de la frontera amb Rwanda i són molts els desplaçats. Esther Redondo afirma que “amb un gest tan senzill com recuperar les ulleres que ja no volem podem ajudar i molt a millorar la qualitat de vida d’estes persones”. Actualment les ajudes són principalment econòmiques i van destinades a alimentació, salut i educació. Amb esta iniciativa es pretén donar un pas més i apostar per la reutilització d’allò que nosaltres ja no gastem, en este cas, les ulleres velles. Els interessats en participar en esta campanya solidària han de dirigir-se al centre SIVEO al carrer Rei en Jaume 17, 2on Pis, Porta 4 de Cullera.
SIVEO
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 1Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.