Diversió per als menuts a l’Escola d’Estiu de l’Alcúdia

Lunes, 18 de julio de 2016 | e6d.es
• En marxa tots els matins, de dilluns a divendres, fins a finals del mes de juliol


._000428

._000429
 
El passat 23 de juny l’Escola d’Estiu de l’Alcúdia començar les seua activitats, i estarà en marxa tots els matins, de dilluns a divendres, fins a finals del mes de juliol. Enguany un total de 8 monitors s’encarreguen  dels 60 menuts que passen per l’Escola durant aquest mes estiuenc. Els xiquets varien entre els 3 i els 12 anys i es divideixen en la categoria d’infantil i primària, de forma que els cuidadors tenen més facilitat a l’hora de programar exercicis i organitzar l’activitat diària del centre.
Entre les activitats que els educadors preparen per als menuts cada setmana es troben tallers, manualitats, espectacles de magia  i, com no podia faltar amb esta calor, xopades i excursions a la piscina municipal. Un programa molt complet que varia contínuament per a que els infants no tinguen temps d’avorrir-se.
Una de les activitats favorites és el bany a la piscina municipal que es realitza dos dies a la setmana i que es va introduir per primera vegada en l’escola d’estiu de l’any passat.
Este any 2016, com a novetat, l’Escola juntament amb alguns voluntaris de la Creu Roja de l’Alcúdia, han preparat un curset de primers auxilis per al pròxim dia 27 de juliol. El taller està adaptat per als xiquets i el seu objectiu és familiaritzar-los amb certes tècniques com  la Reanimació Cardiopulmonar (RCP), per a reanimar la respiració o el cor, o la Maniobra de Heimlich, per a casos d’entravessament.
Els monitors estan d’acord en que és una experiència inoblidable per als xiquets i, sobretot, molt divertida. Aquestos aprenen a relacionar-se amb altres menuts i s’entretenen mentre se’ls inculquen valors a través dels jocs i els tallers que realitzen.
Per a Pilar Huertas, regidora d’Educació, el potenciar l’escola d’estiu municipal, per tal d’oferir una alternativa d’oci i formació a bon preu, és un dels objectius educatius de la regidoria durant l’estiu.
Tots aquells pares que encara no hagen inscrit als seus fills en l’Escola d’Estiu encara tenen l’oportunitat de fer-ho i que els xiquets s’incorporen al grup durant la segona quinzena de juliol i fins al dia 29, on es celebrarà el fi de curs de l’Escola amb una festa de cloenda amb disfresses, menjar, espectacles i altres sorpreses. Podran acudir a la Ludoteca pels matins entre setmana per a fer la inscripció.
Ajuntament de l'Alcúdia