‘Édip’, de Bambalina Teatre a Montserrat

Viernes, 4 de noviembre de 2022 | e6d.es
• Hui divendres 4 de novembre, a les 20:00 hores, en la Casa de la Cultura
._000882

Hui divendres 4 de novembre a les 20.00 hores es representarà a la Casa de la Cultura de Montserrat, l'obra per a adults, de la companyia Bambalina Teatre, "Édip".
Sòfocles va ser un dramaturg inquiet, compromés i amb un sentit profund del significat social i humanístic del teatre. Establir una connexió contemporània amb un autor tan allunyat pel temps i tan pròxim per la seua poètica i sensibilitat desperta en nosaltres una curiositat molt singular, alhora que suposa també un repte artístic veritablement estimulant.
Èdip és una de les grans creacions dels tràgics grecs que perviuen en l'imaginari de l'home actual de la manera més clara i evocadora. Aconseguir que un personatge transcendisca al temps i a la història d'aqueixa manera és un enigma tancat dins de la saviesa assossegada i senzilla amb la qual Sòfocles va saber erigir aquestes figures de carn i os agitades per les passions més violentes i pels sentiments més tendres. Figures plenes d'una grandesa orgullosa i heroica i d'una humanitat vertadera, tan semblants a nosaltres i al temps tan dotades d'una noblesa inqüestionable.
El secret de Sòfocles emana de l'abandó de tot el superflu i fortuït per a dirigir la seua mirada als processos més íntims d'on irradien els misteris de la llei que articula les relacions humanes.
Èdip rei és, en definitiva, una obra commovedora com cap altra que conserva intacta la seua capacitat per a conduir a l'espectador a un àmbit mític on els homes i els déus interactuen d'una manera misteriosament solidària. Una obra que ens transcendeix i ens
connecta amb un sentit mitològic de l'existència que encara hui continua expandint els nostres sentits i aporta una emoció metafísica difícil d'explicar.
Ajuntament de Montserrat