Desmantellat un laboratori de marihuana en una nau industrial a Sueca

Viernes, 24 de junio de 2022 | e6d.es
• S'han confiscat 1.900 plantes i s’ha detingut a 3 homes de 24, 24 i 50 anys i de nacionalitat albanesa

._000562

._000351
La Guàrdia Civil de València ha detingut a 3 persones responsables d'una plantació de marihuana a l'interior d'una nau d'ús comercial en la localitat de Sueca (València), on s'han confiscat 1900 plantes, a més de divers material necessari per al cultiu valorat en més de 40 000 euros.
Els fets van tindre lloc a la fi del passat mes de maig, quan un agent de la Guàrdia Civil, franc de servei, va percebre una forta olor de marihuana en una nau del polígon industrial de la localitat de Sueca, la qual cosa va participar als seus superiors. Arran d'aquests fets es van començar amb les investigacions per a la localització de la nau i la comprovació dels fets.
Personats en el lloc, els agents constaten que l'olor es desprén d'una nau industrial que realitza l'activitat de venda de sofàs amb el nom ‘SOFÀS A LA TEUA MESURA’. A més, comproven que l'aparell de climatització de la mateixa es troba en constant funcionament, fins i tot fora de l'horari laboral normal i que brolla una quantitat important d'aigua de la part posterior de la nau, on troben restes de materials que porten a pensar que dins s'està cometent una activitat il·lícita.
Realitzades gestions amb el propietari de la citada nau, aquest indica que la té arrendada a un tercer des de desembre del passat any, mostrant la fotocòpia d'un document nacional d'identitat, que va resultar ser fals.
A la vista de tot l'esdevingut, els agents de la Guàrdia Civil de València decideixen realitzar l'entrada a l'interior de la nau, en presència del propietari d'aquesta, on després d'inspeccionar diverses estades, es localitzen a 3 persones pernoctant a l'interior que portaven diversos dies sense eixir de la nau, a més de 4 estades de grans dimensions en les quals es van localitzar aproximadament 1900 plantes de marihuana, a més de divers material necessari per al cultiu: 247 llums, 1 equip de *osmosis, 132 ventiladors, 269 balastos, 9 filtres d'aire, 9 radiadors tèrmics, 10 temporitzadors i 7 depòsits d'aigua de 1000 litres, material valorat en més de 40 000 euros.
A més, es va sol·licitar la presència dels Inspectors de l'empresa IBERDROLA per a la inspecció de la suposada defraudació de fluid elèctric, sent la mateixa confirmada per l'empresa de xarxa elèctrica.
Es produeix la detenció dels autors a la fi del mes maig, durant l'entrada en la nau, per un delicte de pertinença a grup criminal, un contra salut pública (tràfic de drogues) i un delicte de defraudació de fluid elèctric.
Els detinguts són 3 homes de 24, 24 i 50 anys i de nacionalitat albanesa.
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 5 de Sueca.
E6D | Guàrdia Civil

 

._000772

._000847