Desarticulada una banda de narcotrÓfic assentada a Puertollano i amb c˛mplices a Alberic

Viernes, 16 de diciembre de 2022 | e6d.es
• 19 persones detingudes i altres 14 investigades com a presumptes autors de pertinenša a organitzaciˇ criminal, contra la salut p˙blica, defraudaciˇ de fluid elŔctric i contra la seguretat del trÓnsit


La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han dut a terme la denominada com a operació ‘Coferu-Torres’ en la qual s'ha desarticulat una organització criminal dedicada a la compra-venda de grans quantitats de marihuana i al seu cultiu mitjançant hivernacles d'interior, activitats il·lícites dutes a terme en la localitat de Puertollano i municipis de la província de València, entre ells Alberic.

L’operació ha acabat amb 19 persones detingudes i s'investiga a altres 14 com a presumptes autores de pertinença a organització criminal, contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i contra la seguretat del trànsit.

La informació facilitada pels ciutadans ha sigut determinant per a poder desarticular a la banda que, segons la Guàrdia Civil, s’encarregavene  de posar-se en contacte amb aquells que cultivaven la marihuana en laboratoris indoor, comprovant l'estat i la qualitat del cultiu, així com fixant el preu a pagar als conreadors.

Una vegada que la marihuana estava preparada per a la seua venda contactaven amb altres compradors establits en localitats de la província de València, que al seu torn eren els encarregats de vendre-la a altres compradors estrangers que la introduïen a Europa.

Els compradors venien des de València per a comprovar la mercaderia i si arribaven a un acord la recollien amb posterioritat amb un comboi de seguretat.

L'operació va suposar el desplegament de nombrosos efectius per part de tots dos cossos incloent dos helicòpters i es va desenvolupar simultàniament en la localitat de Puertollano (Ciudad Real) i en els municipis de Canals, Alberic i Mislata (València), amb un balanç de 19 detinguts i 14 investigats com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, contra la salut pública pel tràfic i cultiu de drogues, defraudació de fluid elèctric i contra la seguretat del trànsit.

La investigació va permetre la identificació de tots els membres de l'organització criminal duent-se a terme un total de 18 entrades i registres en els quals es van desmantellar 16 laboratoris indoor de cànnabis amb 2.438 plantes de marihuana dels quals s'estima que s'haurien processat fins a 731 quilograms de cabdells d'aquesta substància.

E6D