Cullera va bé

Miércoles, 9 de julio de 2014 | e6d.es
• Ara més que mai fa falta un canvi en la política local i Compromís fa un crit a la ciutadania a rebel•lar-se d'una vegada per sempre

En el ple extraordinari del passat dia 11 de juny, el govern del Partit Popular amb Ernesto Sanjuan al cap , acaba d'hipotecar el futur dels cullerencs fins a l'any 2032, sí, ho han llegit bé. La causa és l'aprovació de les noves condicions que li imposa el Ministeri d'Hisenda perquè complisca el pla d'ajust econòmic per a pagar els quasi prop de 21 milions d'euros, que són el resultat de la mala gestió, sobrecostos i balafiaments que el Sr. Sanjuan ha realitzat en l'època del “boom” inmobilari.
I el Decret , perquè ens assabentem tots en què situació estem, és ben clar: “la mesura és per als municipis que es troben en una situació financera negativa i un elevat nivell de deute”. I Cullera, lamentablement i gràcies al PP, ho és i molt.
I si  la mesura d'allargar els terminis podria fins a un cert punt ser justificable, la que  no es pot acceptar i des de Compromís denunciem , són les condicions  en les quals s'accepta este nou pla d'ajust.
Estes consistixen a apujar els impostos locals a la quota de gravamen màxima permesa per la llei, estos són: Impost de Vehicles, l'Impost d'Activitats Econòmiques, Impost de construccions, instal·lacions , obres i finalment la plusvàlues (compravendes, herències,etc..)
Així mateix , a partir del 4 any, totes els serveis públics deuran d'autofinanciar-se amb les taxes i preus públics, i només es poden aprovar mesures per a incrementar les quotes. També queden eliminades totes les exempcions, que ja hi havia poques, entre elles la que reduïa l'impost de construcions a aquelles obres que tenien caràcter social.
I per a acabar, també cal reduir el 5% en despeses de funcionament i el PP ha presentat la proposta d'eliminar el finançament municipal a la Residència Municipal d'ancians , passant la responsabilitat a la Conselleria. Per a Compromís açò significa el tancament de la residència, així de clar. Perquè que passarà si la Conselleria no se´'n fa càrrec de la Residència?
Un deute de quasi 40 milions d'euros,  duplicat durant la gestió del PP. I no cal oblidar que este nou plà , a banda dels 20 milions  que pagarem, ens va a costar 15 d'interessos.
En definitiva , tot l'esforç impositiu que hem de fer els ciutadans només serà per a pagar els deutes i als bancs, és a dir , tota la mala gestió pels capritxos del sr. Sanjuan.
I per descomptat que es pot dir que estem en mans del Ministeri d'Hisenda, tecnicament intervinguts, ja que qualsevol “moviment” econòmic dependrà d'ells.
Estes mesures no contribuiran a crear ocupació, ni que vinguen empreses, que els comerciants tinguen més facilitats per a seguir , ni inversions  ni res. Només esperar ajudes de la Diputació i poc més. 
Esta és l'herència que el PP i el Sr. Sanjuan estan deixant a Cullera , una herència que hipoteca el futur de les persones. Ara més que mai fa falta un canvi en la política local i Compromís fa un crit a la ciutadania a rebel·lar-se d'una vegada per sempre.
Estem capacitats i preparats per a assumir el canvi i el govern, però el  volem realitzar amb totes i tots. I per això vos invitem a participar en este projecte, que és el de tota la ciutadania de Cullera.
Compromís per Cullera