Cullera usa el cinema per previndre l'alcoholisme entre els menors

Martes, 10 de noviembre de 2015 | e6d.es
• Serveis Socials impulsa el programa 'Cine i educació en valors' dirigit als alumnes de sisé de Primària

._000243
La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de Cullera ha iniciat este matí les activitats previstes amb motiu de la celebració el diumenge 15 novembre del Dia internacional sense alcohol, una jornada motivada perquè segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) encara existix una baixa consciència del risc al voltant del seu consum abusiu. Una addicció a la qual cada vegada s'incorporen persones més jóvens, segons expliquen des d'este departament pertanyent a la regidoria de Serveis Socials que dirigix Francesca Ortiz.
Alumnes de sisé de Primaria de totes les escoles de la població han participat en el  programa 'Cine i educació en valors' amb la projecció a la Casa de la Cultura de la pel•lícula «Carlitos y el campo de los sueños» on es recullen els valors de cooperació i amistat, considerats necessaris per a aconseguir objectius en grup, però també l'autoconfiança per poder fer front a situacions de la vida es presenten com a molt  dificultoses, explica Lola Alapont de la UPCCA de Cullera.
Alapont defensa que el cinema ha demostrat que té una gran capacitat de transmetre valors, actituds i models de vida perquè reinterpreta la realitat. A més, les produccions audiovisuals tenen una gran capacitat per a transmetre valors, actituds i models de vida. Açò fa que el cine puga jugar un paper fonamental en els processos de socialització.
La responsable de la UPCCA afirma que des del punt de vista de la prevenció de riscos, el cine pot ser un agent preventiu sempre que a l'espectador se li capacite per a analitzar i ser crític davant les situacions, símbols, missatges que s'emeten, especialment en una franja d'edat que suposa la transició de la infantesa cap a l'adolescència.
Dins del programa «Cine i educació en valors» s'inclouen materials didàctics com la guia didàctica de la pel•lícula, quadern per a l'alumnat i el quadern d'aplicació amb el qual cada centre treballa abans i després del visionat.
Dins la projecció d'este matí ha estat present Francesca Ortiz, qui ha convidat als menuts a reflexionar sobre què poden fer per buscar alternatives d'oci i recopilar-les en una activitat col•lectiva. La socialista ha subratllat el compromís de l'equip de govern en el foment de programes de prevenció.
Ajuntament de Cullera