Cullera reordena la venda ambulant al passeig marítim

Miércoles, 27 de julio de 2016 | e6d.es
• L'Ajuntament trasllada el mercat artesanal al Racó i frena la competència deslleial

._000440
L'Ajuntament de Cullera ha resolt reubicar la zona comercial de venda ambulant del passeig marítim a la zona del Racó, un espai que fins ara s'ubicava a  la plaça de l'Oasi. El canvi es va fer efectiu el passat juny i ha satisfet les peticions realitzades pels venedors durant els darrers anys. De la mateixa manera, ha acontentat els usuaris de la zona, segons ha indicat hui el regidor de Règim Interior, Hugo Font.
A banda, s'ha decidit instal•lar els venedors a casetes de fusta, que combinades amb la seua ubicació a la façana marítima, milloren notablement l'estètica i les condicions de venda, en contraposició a les taules i llençols que es feien servir a l'antiga zona comercial,  ha destacat l'edil delegat.
Esta mesura s'ha implementat per «regular de manera més eficient l'ocupació de la via pública i evitar la competència deslleial», apunta Font.
Açò suposa una descongestió notable de l'Oasi que com que no comptava amb suficient espai físic, esdevenia un punt comercial incòmode tant per a venedors com per a vianants, subratlla. Esta zona queda reservada per a esdeveniments ocasionals.

Requisits concrets
Altra de les novetats és la regularització d'un tipus de venda més concret. Així doncs, un dels requisits que necessiten els comerciants per accedir a les casetes és que els productes que oferixen siguen artesanals, manufacturats o assimilats.
Una altra condició en la qual s'ha fet incís enguany és l'exigència als venedors d'estar donats d'alta a la Seguretat Social, ja que fins ara les autoritats municipals no havien prestat atenció a este requeriment.
També es valora el fet d'estar anys venent al passeig marítim, a més de tindre una activitat comercial a Cullera. En funció d'estes condicions s'aconseguixen una sèrie de punts que determinen l'ordre d'assignació de les casetes i l'autorització per ocupar la via pública.
Font ha volgut remarcar que d'esta manera «s'ha regulat i limitat de forma legal la venda ambulant però també de forma visual, en homogeneïtzar els punts de venda, ja que al fer servir casetes és més senzill diferenciar quins comerços estan autoritzats i quins no». Això, facilita a la Policia Local la identificació ràpida de les vendes il•legals, de manera que el fenomen del top manta a Cullera ara ho té més difícil que mai, conclou el regidor.
Ajuntament de Cullera