Cullera reformarà la residència de la Tercera Edat per a evitar el seu tancament

Lunes, 27 de julio de 2015 | e6d.es
• L'anterior govern municipal va rebre l'avís de la conselleria amenaçant de clausurar-la per incomplir la normativa i no va actuar per a evitar-ho


._000344._000300

L'Ajuntament de Cullera durà a terme una primera fase de reforma urgent de la residència de la Tercera Edat per a evitar el seu tancament i garantir el servici del qual gaudixen actualment una trentena de persones majors. La decisió s'ha adoptat després de descobrir-se l'existència d'una ordre de clausura d'este centre per a finals de juny, emesa per part de la Conselleria de Benestar Social durant el mandat anterior perquè les instal•lacions con complixen la normativa vigent.
Segons ha explicat la regidora de la Residència, Francesca Ortiz, només prendre possessió l'actual executiu local socialista es va trobar que només li quedaven quinze dies per a presentar un projecte que evitara el tancament, document que no s'havia elaborat per part dels anteriors responsables municipals malgrat ser coneixedors d'esta problemàtica.
I açò, encara que existia un avís previ de novembre de 2014 sobre els incompliments, actitud que ha posat en perill el benestar i cura dels majors que actualment s'atenen en el geriàtric.
Davant esta situació, el consistori ha optat per demanar una pròrroga d'ajornament del tancament fins al 30 setembre amb el compromís d'iniciar una primera fase de les obres per a complir amb els requisits exigits per la conselleria. Existix el compromís que si estos treballs es duen a terme, hi haurà un altre ajornament fins que es complete tota la reforma.
Per a açò, s'invertiran 127.967,37 euros en les actuacions de major urgència com són la reparació de goteres, la millora i reparació d'instal•lacions elèctriques així com la construcció d'una escala d'emergència, actualment inexistent.
Els diners d'esta actuació es trauran dels Plans Provincials d'Obres i Servicis 2014-15 (PPOS) de la Diputació de València, subvenció que al principi anava a ser destinada a la urbanització de l'interior de la parcel•la del Centre Municipal d'Esports (piscina), obres que no obstant açò no poden realitzar-se perquè l'edifici no està acabat.
Cal recordar que amb part d'eixos PPOS (21.652,44 euros) també es duran a terme obres d'adaptació a la legalitat en l'Escoleta Municipal. El govern cullerenc ja ha sol•licitat a l'ens provincial el canvi de la finalitat de les subvencions.
Ortiz ha destacat que el nou executiu municipal «està treballant perquè es complisca la normativa i garantir el servici». «El col•lectiu de la Tercera Edat i el seu benestar són una prioritat per a nosaltres i es farà tot el que estiga en les nostres mans per a salvar el vaixell almirall de les nostres polítiques socials», ha conclòs.
Ajuntament de Cullera