Cullera projecta un Centre de Dia per a majors en el magatzem de Cabanilles

Sábado, 8 de enero de 2022 | e6d.es
• El Consistori adquirix l'històric edifici i unificarà allí els serveis socials amb l'objectiu de millorar l'atenció a la ciutadania

._000681

._000826
L'Ajuntament de Cullera ha adquirit l'històric magatzem de taronges de Cabanilles per a construir allí, de la mà de la Generalitat, un centre integral de Serveis Socials i a més un Centre de Dia per a persones majors.
El nou edifici permetrà en un futur pròxim, d'una banda, fer un salt qualitatiu en l'atenció a les persones usuàries dels serveis socials integrats municipals. Per una altra, oferir una resposta a una de les demandes històriques de la població en matèria de polítiques per a la Tercera Edat.
Actualment, els Serveis Socials es presten de manera dispersa en diversos edificis municipals. L'objectiu amb este centre unificat és tindre un punt únic que millore l'atenció i es convertisca en un referent de les polítiques per a les persones en un barri emblemàtic com és el Raval de Sant Agustí, on s'emplaçaran les instal·lacions.
«Cullera pràcticament ha quadruplicat la plantilla de Serveis Socials des de l'any 2015 i oferix nous serveis en esta matèria. Per això, requerix d'un espai on totes estes persones puguen treballar concentrades, de manera col·laborativa i en comunitat, una mena de ‘hub social’ de les polítiques per a les persones», ha declarat l'alcalde, Jordi Mayor.

Evitar desplaçaments
Així mateix, Cullera manca en estos moments d'una atenció pública de servei de Centre de Dia per a persones majors i l'equip de govern pretén amb esta nova infraestructura donar demanda a les peticions del col·lectiu de persones majors i els seus familiars que, actualment, han de desplaçar-se fora del municipi per a poder ser atesos. A més, l'edifici comptarà amb un espai destinat a les persones que en l’actualitat atén AFACU.«Serà el referent de l'atenció social en el nostre municipi», ha afegit el primer edil.
«Farem un salt qualitatiu perquè no hem de conformar-nos a ser un dels municipis que més inversió social per habitant realitza, sinó que a més hem de procurar que l'atenció a les persones siga de qualitat. En definitiva, que els serveis socials vagen més enllà de donar ajudes, que siguen la garantia dels drets socials bàsics i de la dignificació de la persona», ha destacat la màxima autoritat local.
El magatzem de Cabanilles compta amb una superfície de 2.413 m² i poden construir-se dues altures a més del soterrani.
Ajuntament de Cullera ._000696
._000841