Cullera presenta la programació del primer festival ‘Ópera Open-Air CullerArts’

Sábado, 9 de julio de 2022 | e6d.es
• Òpera a l'aire lliure que se celebrarà als Jardins del Mercat els dies 5, 7 i 9 d'agost

._000466
Comença el compte arrere per a la celebració del ‘Òpera Open-Air CullerArts’, el primer festival d'òpera a l'aire lliure que organitza l'Ajuntament de Cullera en col·laboració amb GVA Turisme i que tindrà lloc els dies 5, 7 i 9 d'agost en un escenari únic com són els Jardins del Mercat de la ciutat.
El consistori ha presentat la programació de la primera edició d'aquest festival líric dedicat a l'òpera i a la sarsuela l'eix principal de la qual està vertebrat per dues dels títols més famosos d'aquests dos gèneres, l'òpera ‘Carmen’ i la sarsuela ‘Luisa Fernanda’, totes dues en versió de concert, i una gala lírica amb cèlebres pàgines d'òpera, sarsuela i opereta.
La soprano Ainhoa Arteta i el tenor Ramón Vargas encapçalen l'elenc d'artistes lírics que participen en el ‘Òpera Open-Air CullerArts’, al costat de la mezzosoprano Lorena Valero i el baríton Sebastià Peris, sota la direcció de Cristóbal Soler, director artístic i musical de CullerArts.
«Sens dubte és una ocasió única de poder contemplar i gaudir com a poques vegades s'ha fet al nostre país, de l'òpera a l'aire lliure en un entorn a més molt especial com són els Jardins del Mercat», ha assegurat el regidor delegat de l'àrea d'Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete.
«Una vegada més l'Ajuntament de Cullera aposta per la música a través de la seua plataforma cultural ‘CullerArts’. És important poder treballar en una programació tan variada i sobretot amb un altíssim nivell per part dels intèrprets. Estem treballant perquè Cullera es convertisca en l'època estival, com ja ho és el llarg de tot l'any, en un clar referent musical no sols de la Comunitat Valenciana sinó també de la resta del país", ha manifestat el regidor.

Programació ‘Òpera Open-Air CullerArts’
El festival comença el 5 d'agost amb l'òpera “Carmen” de George Bizet, en versió concerte, que serà interpretada pels cantants lírics Lorena Valero, Ramón Vargas, Sebastià Peris i Laura Cruz.
La gala lírica tindrà lloc la nit del 7 d'agost. Aquest espectacle comptarà amb l'actuació de tots els artistes convidats al llarg dels tres dies.
L'última nit serà la del 9 d'agost, on Ainhoa Arteta protagonitzarà la Zarzuela “Luisa Fernanda” de Federico Moreno Torroba, juntament amb altres 3 artistes.
Totes les actuacions aniran acompanyades per l'Orquestra Simfònica i el Cor CullerArts sota la direcció artística i musical de Cristóbal Soler.

Entrades d'un dia i abonaments
Les entrades han eixit a la venda aquest dimarts 5 de juliol i es poden adquirir a través de www.agendacullera.com o a la Casa de la Cultura.
A més de les entrades per a cadascun dels concerts, l'ajuntament ha tret a la venda un abonament per a tot el festival. L'espai per al públic s'ha dividit en dues àrees de manera que el preu de les entrades varia segons la zona triada.
L'entrada per a un concert en la zona A és de 25 euros mentre que l'abonament per a tot el festival en aqueixa zona és de 60 euros.
L'entrada per a un concert en la zona B és de 20 euros mentre que l'abonament per a tot el festival en aquesta zona és de 45 euros.
Els espectadors poden veure i triar la zona en el moment de la compra d'entrades.
Ajuntament de Cullera