Cullera obrirÓ la piscina municipal en 2018

Lunes, 1 de enero de 2018 | e6d.es
• Jordi Mayor anuncia en el seu missatge de Cap d'Any que la infraestructura estarÓ operativa en proves

La piscina coberta de Cullera estarà operativa en proves durant 2018. L'alcalde, Jordi Mayor, ha avançat esta notícia en el seu missatge de Cap d'Any en el qual ha fet balanç del 2017 i ha fixat els objectius del Govern municipal per al pròxim exercici.
El primer edil ha remarcat que «ha sigut necessària li arribada d'un govern de canvi» perquè s'acabe la infraestructura a pesar, ha destacat, «del bollit administratiu terrible» que la mantenia bloquejada i que ha pogut desfer-se gràcies a l'ajuda del Consell presidit per Ximo Puig.
L'anunci ve després de la reactivació de les obres de la primera fase, encara inacabada, i després de mesos de dures negociacions amb l'Administració autonòmica per a poder donar una eixida a una infraestructura l'execució de la qual va paralitzar l'anterior executiu l'any 2014 per la falta de recursos econòmics.
En el seu missatge a la ciutadania, Mayor ha posat l'accent en la millora econòmica que preveu per a 2018. En eixe sentit, ha destacat que el consistori aconseguirà rebaixar el seu límit d'endeutament per baix del 75 % que marca la llei; ha recordat que va arribar a estar en el 180 % en 2012 i que al principi de l'actual mandat es va situar en el 140.
Així mateix, s'ha mostrat convençut que el municipi començarà a pagar les factures a 30 dies, el període màxim permés, després d'aconseguir rebaixar substancialment en estos  dos anys i mig de govern eixa xifra, que a Cullera va arribar a superar l'any.
El compliment de la regla de despesa i l'estabilitat pressupostària són dos dels aspectes que també ha posat en relleu la màxima autoritat per a avalar la seua gestió econòmica, l'èxit de la qual ha atribuït directament als ciutadans pel seu esforç fiscal i a la gestió «responsable» dels actuals governants que «hem aplicat un principi bàsic: gastar el que tenim com fa qualsevol família».
 
Major inversió social de la història
En la seua al•locució als veïns —que enguany ha sigut en format entrevista— l'alcalde cullerenc ha esgrimit la major inversió social de la història del municipi en els pressupostos de 2018 com un altre dels grans assoliments de l'equip de govern (PSPV-PSOE / Compromís).
«Hem recuperat molts drets socials que la crisi i el desgovern havien llevat a la ciutadania», ha emfatitzat. En eixe sentit, ha assenyalat el funcionament de la Borsa Social d'Ocupació, que en els seus dos anys d'existència ha generat 400 contractes de treball i que en 2018 estarà dotada amb més recursos. També ha al•ludit a les ajudes contra la pobresa energètica, la recuperació de les beques de transport o la lluita contra els desnonaments, entre altres aspectes de la política social.
Amb tot, segons el parer de Mayor «Cullera ha canviat molt en estos dos anys i mig de govern» malgrat reconèixer que «al principi ningú donava un duro per nosaltres» per la situació que es va trobar el nou executiu municipal.
Per a l'any 2018, l'alcalde ha desitjat «encerts» als dirigents polítics, als empresaris «perquè creen ocupació i milloren les condicions laborals dels treballadors» i al teixit social, educatiu i cultural del municipi que considera l'«ànima» de la població i que «són els que ajuden i ens ajuden a fer més gran el nostre poble».
Ajuntament de Cullera