Cullera obri la Central de la Policia i posa fi a la precarietat de la vella caserna

Lunes, 18 de febrero de 2019 | e6d.es
• L'Ajuntament i la Diputació han invertit més de 800.000 euros en la nova infraestructura

._000246

._000566
Cullera ja ha obert al públic la nova Central de la Policia Local del carrer Sueca, unes modernes instal•lacions en les quals s'han invertit més de 800.000 euros cofinançats per l'ajuntament i la Diputació de València.
Este migdia, l'alcalde del municipi, Jordi Mayor, i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, han visitat la infraestructura durant la jornada de portes obertes a la ciutadania.
La central substituïx la vella caserna de la plaça d'Espanya, obsoleta i que no s'adaptava a les necessitats d'un servei que, si bé en els últims anys havia ampliat les seues prestacions, continuava desenvolupant-se en unes condicions de treball poc adequades.
No en va, la precarietat de l'anterior seu policial havia propiciat que des de l'any 2014 la Inspecció de Treball alçara diverses actes d'infraccions de seguretat i salut.
«Calia abordar eixe problema. Teníem una policia moderna i capdavantera en la Comunitat Valenciana pel que fa a la formació i els serveis, però unes instal•lacions deficitàries que no estaven a la seua altura. Això s'ha solucionat amb un important esforç inversor per part del consistori i amb l'ajuda de la diputació», ha dit Mayor.
En eixe sentit, Toni Gaspar s'ha mostrat «orgullós» pel fet que «els diners de la gent facen realitat projectes com este» i ha aprofitat per agrair els policies el seu treball. «Democràcia no és votar cada quatre anys només, també és respectar la llei. Això ho fan possible els i les policies, un treball que no és fàcil», ha remarcat.
Així mateix, el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, no ha dubtat a senyalar que la central policial de Cullera «és, ara com ara, la millor de tot el territori valencià». L'alt càrrec del Consell ha posat la ciutat com un «model a seguir» en matèria de seguretat ciutadana.

Prestacions
La nova central amplia substancialment la superfície disponible i inclou nous espais de treball fins ara inexistents. Així, es compta amb una àmplia zona administrativa, sala multiusos, despatx d'atestats i sala de detinguts, un armer adequat a la normativa vigent, arxiu, sala de reunions, despatxos per als comandaments i la regidoria, dos amplis magatzems per a senyals o decomisos i una zona d'atenció al públic.
Així mateix, es disposa d'una sala d'estar i àrea de descans per als policies amb cuina. S'han afegit vestuaris per als i les agents amb les seues corresponents dutxes i taquilles.
D'altra banda, l'edifici complix amb les normes d'accessibilitat, compta amb climatització, està comunicat a través de fibra òptica, té videovigilància en totes les estances i als  exteriors, s'ha dotat amb un sistema d'obertura de portes mitjançant un sistema d'empremta digital i disposa d'un sistema contra incendis amb un tanc d'aigua supletori.

Millor ubicació, més seguretat
Un altre dels avantatges de la nova seu és la seua ubicació. Emplaçada en el principal accés a la ciutat, permet una millor mobilitat als agents, que poden accedir a través de vies ràpides a qualsevol punt del terme municipal en evitar les eixides des del centre històric, que presenta major complicació per al trànsit. Això augmentarà l'eficiència en el temps de reacció.
En el pla institucional, Mayor ha agraït a Gaspar la «inestimable col•laboració» de l'ens provincial, ja que gràcies als 300.000 euros aportats per la diputació la central ha pogut fer-se realitat en menys d'un any, complint així un dels grans objectius de la legislatura.
De la mateixa manera, ha remarcat l'aposta del govern municipal per millorar la seguretat ciutadana. «Estos quatre anys han estat els millors de la Policia Local. No hem deixat d'aplicar millores. S'han creat nous serveis, s'han adquirit millors materials de treball, s'han ampliat els operatius i ara s'ha passat d'una caserna de fa mig segle a una altra moderna i que acaba amb unes condicions anti laborals en les quals havien de desenvolupar el seu treball els i les agents», ha apuntat.
Tot ha sigut possible «gràcies a la implicació d'una plantilla que demostrat estar fortament compromesa amb una professió vocacional. Per això, el servei de Policia és un dels millor valorats pels ciutadans». La màxima autoritat local s'ha mostrat convençuda que «ara sí que podem ser considerats un referent perquè tenim tots els requisits necessaris».
La plantilla de la Policia Local de Cullera compta amb més de 70 agents i ha ampliat els serveis en estos dos últims anys per exemple amb la creació de la Unitat Canina o el servei de Mediació. Fou pionera en la incorporació de la dona en els 80 i està fortament  implicada en diversos programes de rellevància social.
Ajuntament de Cullera