Cullera interpreta hui la millor banda sonora

Sábado, 25 de julio de 2015 | e6d.es
• Quatre agrupacions musicals protagonitzen la sexta edició del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema

Este dissabte a Cullera s'interpreta la millor banda sonora del mediterrani. La ciutat acull la VI edició del seu prestigiós Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema 'Ciutat de Cullera' – Memorial Rafael Talens Pelló, un esdeveniment que se celebrarà a partir de les 22 hores en els Jardins del Mercat.
L'elenc de societats musicals participants d'enguany promet una nit de cinema per a l'auditori. L'Agrupació Musical d'Agullent, l'Agrupació Musical 'La Primitiva' de Pozo Cañada, la Unió Musical de la Pobla de Farnals i fora de concurs la Banda Jove de l'Ateneu Musical de Cullera acompanyada del cor de l'entitat protagonitzaran un programa en el qual la música i les imatges d'alguns dels films més famosos de la cinematografia es donaran la mà en un entorn monumental privilegiat. Les tres bandes que entren en lliça hauran d'interpretar com a obra obligada el pasdoble «Tráner», de Rafael Talens Pelló.
La nit l'obriran els d'Agullent sota la batuta de José A. Casanova. Esta agrupació musical s'encarregarà d'interpretar el pasdoble «Largartija», de José Martín Domingo i les bandes «La princesa Mononoke» i «Nausicaä del valle del viento».
Per la seua banda, l'Agrupació Musical 'La Primitiva' de Pozo Cañada, a les ordres del director Constantino Alzallú, ha apostat pel pasdoble «Pozo Cañada», de Francisco Grau, i per la banda sonora de «Robin Hood-Prince of thieves» per a seduir al públic i al jurat.
En tercer lloc, la Unió Musical de la Pobla de Farnals, amb el seu director Juan José Catalá, regalarà les oïdes del públic amb «Las arenas» de Manuel Morales i la banda sonora «At world's end (Symphonic suite from Pirates of the Caribbean)».
Fora de concurs, la Banda Jove de l'Ateneu Musical de Cullera i el seu director, Óscar Biendicho, ha escollit per al seu repertori el pasdoble «Fiesta Taurina (pd)», de José de la Vega i les bandes sonores «1492. La conquista del paraíso», «Los chicos del coro» i «El fantasma de la ópera». Per a la seua actuació comptarà amb el Cor de l'Ateneu Musical, dirigit per Xelo González.
L'atractiu del certamen estreba no solament en la qualitat de les interpretacions musicals, sinó també en la seua idiosincràsia, ja que les actuacions es combinen amb projeccions audiovisuals de les pel·lícules escollides.

Jurat
Després de les actuacions, el jurat qualificador, presidit per Pablo Sánchez Torrella, emetrà el seu veredicte que durà al més alt al guanyador d'esta VI edició. Vicente Soler Solano i Carlos Garcés Fuentesalz -en qualitat de directors de les bandes de l'Ateneu Musical de Cullera i de la Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera— acompanyaran a Torrella en les labors de qualificació.
L'Ajuntament de Cullera, a través de la regidoria d'Activitats Musicals que dirigix Sílvia Roca, en el seu suport constant a la música de bandes tan arrelada en la ciutat, organitza este esdeveniment musical amb el patrocini del Patronat Provincial de Turisme que servix no solament per a acostar als assistents les bandes sonores de la cinematografia internacional sinó també des de fa dos anys per a retre homenatge a l'insigne músic i compositor local Rafael Talens, ànima d'este certamen fins a la seua defunció.
Amb este esdeveniment musical de caràcter nacional que reunix a més d'un miler de persones, el consistori pretén així mateix atraure a nous visitants a la ciutat, tant nacionals com a internacionals, amb l'objectiu de fomentar l'augment, diversificació i millora de l'oferta turística complementària al sol i platja tradicionals.
Ajuntament de Cullera