Cullera instalˇla en el Dosser una segona estació meteorolňgica

Jueves, 28 de octubre de 2021 | e6d.es
• La infraestructura oferirŕ millors garanties en els informes que s'emeten a la població per a avaluar danys per temporals

._000816
Cullera compta des d'ara amb una segona estació  meteorològica en el seu terme municipal. La nova instal·lació es troba en la  zona del Dosser, concretament sobre el dipòsit d'aigua Safi.
La infraestructura permetrà oferir millors garanties en els informes que  s'emeten a la població per a avaluar danys per temporals, ja que es mesurarà  amb més precisió les intensitats d'episodis meteorològics que puguen afectar  Cullera.
Així mateix, també s'ha instal·lat una webcam a l'ajuntament que oferirà una  imatge amb l'skyline del Castell. Cal recordar que la localitat ja compta amb  una estació meteorològica en les oficines municipals de la plaça de la Verge  des de novembre de l'any passat.
El seguiment dels mesuraments de totes dues estacions i de la webcam es  podrà fer en directe a través de la pàgina www.inforatge.com/meteo-cullera en dates pròximes. Ara ja és consultable la informació de la primera estació  meteorològica.
El servici meteorològic contractat amb l'empresa Inforatge oferix als  responsables municipals informació personalitzada en temps real i això  garantix una resposta més efectiva en la previsió de fenòmens meteorològics  adversos que puguen afectar el terme municipal de Cullera.
Això suposa tindre dades en obert el que permet prendre decisions més  efectives. Per al regidor Servicis Generals, Juan Vicente Armengot, és un  «pas més» en la constant millora que desenvolupa el consistori en els últims  anys per a optimitzar les alertes a la ciutadania.
Per a accedir al servei meteorològic es pot realitzar mitjançant la mateixa web  municipal a través d'Inforatge Cullera o mitjançant l'enllaç 
inforatge.com/meteo-cullera. Cal destacar que el servici que oferix l'empresa  Inforatge està avalat per un dels més rellevants experts actuals en meteorologia, Jovi Esteve.
A part de la previsió, la plataforma també recull la temperatura, la humitat  relativa, la pressió baromètrica, la velocitat i direcció del vent i la pluja del dia  en temps real i també permet generar gràfiques de les diferents situacions  meteorològiques d'episodis anteriors.
Informes meteorològics
Este servici també realitza informes meteorològics homologats davant  situacions crítiques o adverses perquè qualsevol ciutadà puga reclamar  possibles danys a la seua companyia asseguradora. Fins i tot estos informes  també servixen per a la mateixa Corporació Municipal (tramitació de  subvencions, declaracions de zones catastròfiques, reclamacions patrimonials,  etc.).
Ajuntament de Cullera