Cullera inicia una campanya contra la conducció baix els efectes de l'alcohol i les drogues

Sábado, 8 de junio de 2019 | e6d.es
• Els controls continuaran al llarg del cap de setmana amb l'objectiu de reduir la sinistralitat al volant

._000660

._000681
Conscienciar sobre els riscos vinculats a l'alcohol i les drogues durant la conducció. Amb aquesta premissa parteix la campanya activada per la Direcció General de Trànsit (DGT) a la qual s'ha sumat Cullera. La campanya està emmarcada dins de la programació d'accions de control i vigilància de la DGT per al 2019 i estarà activa fins diumenge que ve 9 de juny.
Durant el cap de setmana, la Policia Local realitzarà controls aleatoris per a comprovar que els conductors no donen positiu en alcohol i en drogues, substàncies altament relacionades amb la sinistralitat i els incidents greus al volant. Per a la campanya, la DGT subministra tot el necessari per a realitzar les comprovacions, des de filtres per als alcoholímetres fins a vehicles especials per als tests de drogues. La Policia Local assegura que l'objectiu, com sempre, és reduir al màxim la sinistralitat al volant.

Controls per a salvar vides
Segons dades de la DGT, l'alcohol està present en un 26% dels accidents mortals, sent el tercer factor de risc en l'accidentalitat. A més, el consum d'alcohol i drogues en el cas d'accident suposen una major mortalitat i lesions més greus. La DGT assegura que estos controls són la mesura més eficaç per a retirar de la circulació als conductors que han begut o s'han drogat, posant en risc la seua vida i la dels altres.
Ajuntament de Cullera


._000633

._000642
._000653