Cullera inicia la reurbanització de l'eix que unix el centre amb la zona turística

Martes, 21 de febrero de 2017 | e6d.es
• A més es renova el sistema de clavegueram, l'aigua potable i la il•luminació

._000438
La regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Cullera ha iniciat la reurbanització de l'eix que unix el centre de la localitat amb la zona turística de Sant Antoni. Es tracta del carrer del Vall i part dels seus adjacents, una de les vies més importants del nucli antic de Cullera i que fins ara es trobava en un estat de deterioració important. La intenció del govern municipal és completar la remodelació del centre iniciada fa uns anys de manera que el carrer que enllaça la plaça de la Llibertat amb la d'Andrés Piles s'integre en el model urbanístic implantat en la zona centre, ha explicat l'alcalde, Jordi Mayor, qui ha visitat hui les obres juntament amb l'edil delegat de l'àrea, Juan Vicente Armengot i el responsable de Serveis Exteriors, Salva Tortajada.
Els treballs són de calat i contemplen diverses actuacions. La primera que s'està duent a terme és la renovació del sistema de clavegueram i aigua potable, que compta amb molts anys d'antiguitat i està «obsolet i amb canonades de diàmetre insuficient», ha indicat Armengot, qui també és el regidor del Cicle Integral de l'Aigua.
Posteriorment, es demoliran les voreres actuals per a construir unes noves més amples i guanyar espai per als vianants —50 cm més que les actuals— del mateix model que les de la majoria de la zona centre.
També se substituiran els adoquins i les calçades asfàltiques per asfalt imprés, emulant l'adoquinat. L'empedrat actual presentava nombrosos clots i havia generat no pocs problemes a la circulació. Així mateix, el sistema d'il•luminació també serà objecte de renovació.
La previsió és que les obres —que s'executen per trams per tal d'evitar molèsties— duraran un mínim de quatre mesos, ha indicat l'alcalde, qui ha xifrat la inversió total en 383.000 euros dels quals 229.412 corresponen a la remodelació urbana, sufragada amb els PPOS de la Diputació i la resta serà pagada per Aigües de Cullera per a millorar la xarxa d'aigua potable.

Recuperació del centre
Mayor ha valorat que amb esta nova obra Cullera seguix avançant en la renovació urbana del centre històric. «Aconseguirem integrar urbanísticament un carrer comercial tan important com este que unix dos espais emblemàtics com són Andrés Piles i la plaça de la Llibertat», ha indicat. «Els comerços i els veïns eixiran guanyant», ha defensat.
Armengot, per la seua banda, ha exposat que les accions del govern per a potenciar l'eix Vila-Sant Antoni i integrar urbanísticament els barris de la platja amb el nucli antic es veuen reforçats amb esta obra que suposarà la remodelació d'una de les columnes vertebrals del municipi.
Ajuntament de Cullera