Cullera inicia la construcció d'un skatepark en el parc urbà de Sant Antoni

Sábado, 23 de junio de 2018 | e6d.es
• La zona d'oci dóna resposta a una llarga reivindicació dels jóvens amants de la cultura urbana i servirà per a acabar la urbanització d'esta zona verda
._000448 

._000368
Era una reivindicació llargament plantejada pel col•lectiu de jóvens del municipi i ara comença a ser una realitat. L'Ajuntament de Cullera ha iniciat la construcció d'un skatepark en el tram final del parc urbà de Sant Antoni i espera tindre'l conclòs al llarg dels pròxims mesos. Serà un dels millors de la Comunitat Valenciana en la seua categoria, sostenen els dissenyadors del projecte. Amb ell es donaran per acabades les obres d'esta zona verda de la localitat.
«La intenció és que el tram final del parc es dedique a la cultura urbana», ha explicat l'alcalde de la localitat, Jordi Mayor, qui ha visitat els treballs de construcció.
«El parc urbà de Sant Antoni ja té zones infantils, de cal•listènia, de gimnàstica per a persones majors i ens faltava un espai per a la cultura urbana, que a Cullera té molts seguidors als qui fins ara cap Administració local havia fet cas», ha dit el primer edil. «Amb esta actuació saldem un deute històric amb estos jóvens, que fins ara es veien obligats a anar-se'n fora de Cullera per a practicar esta modalitat esportiva», ha continuat dient Mayor.

Símbols
El disseny de la nova zona d'oci per als amants de l'skate simbolitza un homenatge al surf per la seua proximitat al mar i a una de les zones més concorregudes pels amants d'este esport aquàtic. A més, mantindrà en el seu centre l'al•legoria al riu Xúquer que es va construir fa anys com a part central de la bassa navegable que anava a culminar les obres del parc urbà de Sant Antoni i que mai va arribar a funcionar com a tal. «Hem buscat un disseny innovador i simbòlic que aprofite algun dels elements que ja existien prèviament i que a més li done personalitat pròpia», ha assenyalat l'alcalde.
Les obres suposen una inversió de 180.000 euros i serviran per a acabar la urbanització del parc, una assignatura pendent del consistori des de mitjan anys 90. «És el parc més representatiu de Cullera i durant l'anterior legislatura va estar molt abandonat. El nou govern està implementant millores: hem renovat la zona de jocs infantils, vam escometre una reforma parcial de les infraestructures, s'està instal•lant un nou sistema d'oxigenació de les basses per a millorar la qualitat de les aigües i ara acabarem el parc amb este  projecte que posa la guinda a la joia verda de Cullera», conclou l'alcalde.
Ajuntament de Cullera

 

._000500VD