Cullera implica a l'ètnia gitana en la lluita contra el terrorisme masclista

Viernes, 24 de noviembre de 2017 | e6d.es
• L'Ajuntament crea un espai de diàleg a través de la música

._000515
._000448 
Per primera vegada en la seua història, gitanos i paios de Cullera s'unixen contra el terrorisme masclista. Esta vesprada, a les 17 hores, el Centre Social El Parc l'ha 'armat' amb un espectacle — anomenat 'El Centre del Raval la lía'— en el qual l'argument central són els drets de la dona i la lluita contra la violència exercida sobre i contra ella.
L'acte, organitzat per la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Cullera, ha comptat amb la participació del grup ‘Navarro Flamenco Band’, qui ha interpretat temes populars amb missatges conciliadors en relació a la figura de la dona. Durant l'espectacle, representants locals, veïns i altres assistents s'han expressat en una sessió de micròfons oberts, entaulant un discurs amb la problemàtica masclista com a punt central.
«Portem molt temps treballant amb el col•lectiu gitano entorn del masclisme. La seua cultura ens impedia dialogar lliurement amb ells sobre temàtiques com la violència de gènere», ha assegurat la regidora d'Igualtat, Francesca Ortiz. No obstant això, la responsable municipal assegura que «comencem a percebre un canvi en positiu».
Els treballadors i treballadores de Serveis Socials del consistori han insistit durant anys per a canviar el pensament del col•lectiu gitano, un dels més afectats per la problemàtica masclista.
Moltes dones viuen el maltractament en tots els seus vessants com un tema tabú. Els hòmens, per la seua banda, han arribat a normalitzar-lo, consideren des de la regidoria.
«Vore'ls a tots junts participant en un acte pels drets de la dona és un avanç enorme», assegura Ortiz. La regidora també s'ha mostrat prudent assegurant que encara queda molt treball per fer.

Xiquets contra el maltractament
Amb motiu de la celebració este divendres del Dia contra la Violència Masclista, Cullera ha celebrat un acte central en els Jardins del Mercat en el qual s'han donat cita centenars d'escolars per a cridar ben alt el lema d'enguany: 'Trenquem el silenci'.
Representants de tots els centres educatius han llegit un manifest en el qual han cridat l'atenció sobre esta problemàtica. Posteriorment, escolars i autoritats encapçalades per l'alcalde, Jordi Mayor, s'han traslladat a la plaça d'Espanya on han guardat un minut de silenci com a mostra de repulsa per l'assassinat d'una dona a les mans d'un home en la localitat valenciana de Vinaròs.
Ajuntament de Cullera