Cullera implanta sistemes de reg intel·ligents per un ús responsable de l'aigua

Domingo, 6 de agosto de 2023 | e6d.es
• L'Ajuntament i Aigües de Cullera treballen en el projecte denominat "Smart Green", que té per objecte l'optimització de l'ús de l'aigua en el reg de jardins urbans

._000466
L'Ajuntament de Cullera i Aigües de Cullera, l'empresa mixta encarregada de la gestió del subministrament d'aigua potable i clavegueram, estan duent a terme un projecte de reg intel·ligent anomenat 'Smart Green' que té com a objectiu l'optimització de l'ús de l'aigua en el reg de jardins urbans. Aquesta actuació s'estendrà al llarg de tres anys, essent la primera anualitat completament executada.

El principal objectiu d'aquest projecte és aconseguir una total eficiència en l'ús del recurs hídric, minimitzant el volum d'aigua utilitzat per al reg sense comprometre les necessitats hídriques de la vegetació per a garantir el seu correcte desenvolupament. El sistema està format per una estació meteorològica que controla la xarxa de reg i l'activa en funció de la probabilitat de precipitació, del període estacional i del tipus de vegetació. Això permet regar-la amb un determinat volum d'aigua, el subministrament del qual està controlat mitjançant electrovàlvules i cabalímetres. Sense dubte, aquesta és una evolució respecte als sistemes tradicionals de reg basats en una programació horària aliena a les condicions meteorològiques, la qual cosa suposa un pas més en el desenvolupament sostenible del municipi.

El projecte, finançat pels fons europeus Next Generation amb un pressupost total de 263.782,88 euros, s'emmarca en la línia 1 d'actuació "Smart Green Cullera: per una ciutat verda i sostenible", i ha sigut adjudicat a l'empresa AQUATEC, S.A.U.

Amb aquesta iniciativa, Cullera reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient, optimitzant l'ús de l'aigua i millorant el paisatgisme de la ciutat, alhora que es converteix en referència en el desenvolupament de tecnologies verdes per a un futur més prometedor.
Ajuntament de Cullera